Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, δέχθηκε σήμερα ομάδα φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, με ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο και τη Διπλωματία, του Παντείου Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές συνοδεύοντο από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Στέλιο Πέρρακη και τον Κοσμήτορα της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού, Καθηγητή Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού καλωσόρισε τους καθηγητές και τους φοιτητές, αναφέρθηκε στη δύσκολη συγκυρία, που διέρχονται Κύπρος και Ελλάδα, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι επιβάλλεται επάνοδος στην ομαλότητα, για αντιμετώπιση των εθνικών απειλών. Τόνισε δε, ότι από την άλλη και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση  (ΕΕ) πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση στις πολιτικές της και να επανέλθει στις αρχές και αξίες της.
Ακολούθως, ο κ. Ομήρου προέβη σε ενημέρωση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, στηλιτεύοντας την πάγια τουρκική αδιαλλαξία, ενώ αναφέρθηκε ενδελεχώς στις παραβιάσεις της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, μέσω της έκδοσης των οδηγιών προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) και της παρουσίας του ερευνητικού σκάφους  «Μπαρπαρός».
Συμπληρώνοντας, υπέδειξε ότι η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και δη της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, αποτελεί δε και παραβίαση του κοινοτικού κεκτημένου, που η Τουρκία οφείλει να υιοθετήσει ως υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ.
Ο Αντιπρύτανης κ. Περράκης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ομήρου για την φιλοξενία στο «Ναό της Δημοκρατίας», όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφέρθηκε στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από πλευράς Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά και γενικότερα στα ζητήματα που ταλανίζουν Κύπρο και Ελλάδα, τόσο στο διεθνές πλαίσιο όσο και στο ευρωπαϊκό, ειδωμένα και από την .ακαδημαϊκή σκοπιά ως αντικείμενο ενδιαφέροντος και μελέτης από τους φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου
Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις των φοιτητών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










191