Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε το Β΄ Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Μακεδονίτισσας


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι "το Β’ Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο της Μακεδονίτισσας, το οποίο παραδίδουμε επίσημα σήμερα στα παιδιά μας, καταδεικνύει τα σημαντικά οφέλη για την κοινωνία των πολιτών που μπορεί να προκύψουν μέσω της κοινής συναντίληψης και αγαστής συνεργασίας της Πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας, των πλέον αρμόδιων φορέων που δύναται να στηρίξουν τις ανάγκες του πληθυσμού μας".

Τελώντας τα εγκαίνια του Νηπιαγωγείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι αυτό, "ιδρύθηκε κατόπιν εισήγησης της Σχολικής Εφορίας Έγκωμης και έξοδα του Υπουργείου Παιδείας, ενώ τις δαπάνες του προσωπικού τις καταβάλλουν οι γονείς της κοινότητας".

Πρόσθεσε ότι "είναι εξόχως σημαντικό, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, το κράτος και οι τοπικές κοινωνίες να βρίσκουν τρόπους και να συνεργάζονται σε μια καρποφόρα και αποδοτική προσπάθεια για το καλό της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων, που αποτελούν το μέλλον της χώρας μας".

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι "το σχολείο που εγκαινιάζεται σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό ζωντανό κομμάτι της ζωής της τοπικής κοινωνίας, φιλοξενεί 75 παιδιά, μέσα σ’ ένα ευχάριστο, δημιουργικό και παραγωγικό περιβάλλον και απασχολεί έξι εκπαιδευτικούς λειτουργούς".

Εξέφρασε "τη χαρά και την ικανοποίησή μου για τη δημιουργία του χώρου αυτού που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διδακτικές απαιτήσεις και στον οποίο θα διαμορφωθεί ένα μαθησιακό περιβάλλον ανοιχτό και ευέλικτο".

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλωσόρισε "τους κύριους προσκεκλημένους σε αυτή την εκδήλωση, που δεν είναι άλλοι από τα μικρά παιδιά που έρχονται για να δουν το νέο τους "σπίτι" που θα διευκολύνει την μαθησιακή προσπάθεια και θα συμβάλει στη γνωστική, κοινωνική, συναισθηματική και φυσική τους ανάπτυξη, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν τα ενδιαφέροντα, τις ανάγκες τους και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν”.

Προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι "μία κοινωνία που επιδιώκει να προβεί σε σωστές και επιτυχημένες επενδύσεις, οφείλει πρωτίστως να επενδύει σε αυτήν την παιδική ηλικία μαθαίνοντας και καλλιεργώντας τον τίμιο αγώνα για κάθε τι το αγαθό, προσφέροντας τα πιο ισχυρά και πολύτιμα εχέγγυα στην πορεία της ζωής τους".

"Ευχόμενος κάθε επιτυχία στη δύσκολη και μακρά προσπάθεια της σωστής διαπαιδαγώγησης και της κοινωνικής και εκπαιδευτικής ανάπτυξης των παιδιών μας, εκφράζω τα θερμά συγχαρητήριά μου σε όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του εξαιρετικού αυτού έργου και σε όσους προωθούν τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Β’ Δημόσιου και Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Μακεδονίτισσας, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τη Σχολική Εφορία και φυσικά και τα μικρά παιδιά τους οποίους ευχαριστώ θερμά", ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153