Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Α. Ορφανίδης επανεξελέγη Πρόεδρος του EURASHE


Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Ανδρέας Γρ. Ορφανίδης, επανεξελέγη πρόεδρος του EURASHE στη Γενική του Συνέλευση που έγινε στο Σπλιτ της Κροατίας την περασμένη εβδομάδα.

Σημερινή ανακοίνωση από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Καθηγητής Ορφανίδης επανεξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο, με τη στήριξη και εμπιστοσύνη ολόκληρης της Γενικής Συνέλευσης».

«Το γεγονός αυτό δείχνει την εκτίμηση και εμπιστοσύνη που ο Καθηγητής Ορφανίδης, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Κύπρος απολαμβάνουν στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που τον συναποτελούν οι 47 ευρωπαϊκές χώρες», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο αναφέρει, επίσης, ότι «ο Πρόεδρος του EURASHE έχει ηγετική θέση στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις σημαντικές εξελίξεις και αποφάσεις που αφορούν την πανεπιστημιακή και την εν γένει τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Ευρώπη, τόσο σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και με τη διαδικασία της Μπολόνιας».

Σημειώνεται, για παράδειγμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η συμμετοχή του EURASHE με επικεφαλής τον καθηγητή Ορφανίδη στη Σύνοδο των Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης που διεξήχθη πριν μερικές μέρες στο Ελσίνκι, εκπροσωπώντας το σύνολο των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και άλλων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Ο EURASHE, «που δίδει έμφαση στην επαγγελματική διάσταση της πανεπιστημιακής και της εν γένει τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στη εφαρμοσμένη έρευνα, εκπροσωπεί πέραν των 1400 κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων, πολυτεχνείων και άλλων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και είναι πρωταγωνιστής στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», καταλήγει η ανακοίνωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186