Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick στο 3ο ετήσιο μνημόσυνο ηρώων του 1974 στο Δήμο Γερίου


 Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Γερίου, Νεόφυτου Παπαλαζάρου και του Δημοτικού Συμβουλίου Γερίου, παρευρέθηκε και εκφώνησε επιμνημόσυνο λόγο στο 3o ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων που έχασαν τη ζωή τους κατά το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη εισβολή του 1974 και έχουν συγγενείς πρώτου βαθμού, μόνιμους κατοίκους Γερίου. 

Το ετήσιο μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Γέρι. Στην τελετή παρευρέθηκαν αδέλφια και συγγενείς των πεσόντων κι αγνοουμένων. Δυο λόγια για τους ήρωες ανέφερε ο Δήμαρχος Γερίου. Επίσης, αναπέμφθηκε δέηση υπέρ ανευρέσεως των αγνοουμένων μας.

Ο Καθηγητής Γ. Δημοσθένους στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Συμπληρώνονται φέτος 45 χρόνια από τον μαύρο Ιούλη του 1974. Όλοι εμείς που επιζήσαμε από εκείνες τις δύσκολες μέρες όλοι εμείς που επιβιώσαμε από τον πόλεμο, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά, την φτώχεια και το άδικο, όλοι εμείς της διπλανής πόρτας του νεκρού αδελφού, του φίλου αγνοούμενου, του συγγενή εγκλωβισμένου, όλοι εμείς από τότε μέχρι και σήμερα ζούμε με ένα καημό και ένα όραμα. Την Επανένωση της πατρίδας μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










259