O Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Δασούπολης διοργάνωσε την εκδήλωση STEM-vivor CHALLENGE


   Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δασούπολης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 την εκδήλωση STEM-vivor CHALLENGE σε συνεργασία με το Creative Learning and Play Center for Children - Cyprus - CLaP3C.

Στο STEM-vivor CHALLENGE συμμετείχαν πάνω από 100 παιδιά Α’-Στ τάξης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε τουλάχιστον 20 διαφορετικούς σταθμούς δραστηριοτήτων από τον τομέα των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανολογίας, των Μαθηματικών αλλά και της Ρομποτικής προκαλώντας το μυαλό τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων που τους συνόδευαν, να δώσουν πρωτότυπες και ξεχωριστές λύσεις.  Αποτελούνταν από δραστηριότητες διαφορετικού είδους (πειράματα, δοκιμασίες, λύσεις σε γρίφους, λύσεις προβλημάτων κ.α.). Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τα δικά τους ρομπότ-αυτοκίνητα, να τα προγραμματίσουν και να παίξουν μαζί τους με τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή tablet, χρησιμοποιώντας Engino.

Το πρόγραμμα αφορά στη βελτίωση των στάσεων, την απόκτηση πλούσιων εμπειριών, την οικοδόμηση εννοιών όπως και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Στον πολύπλοκο κόσμο του σήμερα, η συνεργασία, η ομαδικότητα, η κριτική σκέψη, η λύση προβλήματος, η διερεύνηση και πάνω απ’ όλα η δημιουργικότητα είναι στάσεις και διεργασίες οι οποίες πρέπει να έχουν αναπτυγμένες τα παιδιά. Το STEM-vivor CHALLENGE είναι ειδικά σχεδιασμένο με ποικιλία δραστηριοτήτων και θεματολογίας, βασισμένες σε ενεργητική, παιγνιώδη και συνεργατική μάθηση.

Ο Σύνδεσμος Γονέων θα συνεχίσει να επιχορηγεί δραστηριότητες που προωθούν τη διαδραστική μάθηση και τη δημιουργικότητα. Η ευχαρίστηση και το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών είναι η ικανοποίηση με το πέρας μιας προγραμματισμένης δραστηριότητας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










226