O «Μηχανισμός των Αντικυθήρων» στο Λεβέντειο Μουσείο Λευκωσίας


Η εντυπωσιακή θεματική έκθεση που φιλοξενείται στο Λεβέντειο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κύπρου και τη διεπιστημονική «Ομάδα Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει λειτουργικά ομοιώματα, όπως και πλούσιο πληροφοριακό υλικό, τα οποία παρουσιάζουν την ανακάλυψη, τη λειτουργία και τη μελέτη του περίφημου αυτού αρχαιολογικού ευρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η έκθεση εντάσσεται στα πλαίσιο συνεργασίας του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου και του Ινστιτούτου Κύπρου και απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Η εκπαιδευτική διάσταση της έκθεσης, ενισχύεται με την παροχή εκπαιδευτικού προγράμματος για ομάδες μαθητών, όπως και προγραμματισμένες ξεναγήσεις στους χώρους της έκθεσης για το ευρύτερο κοινό.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφήνει το ρόλο του συντονιστή/ ξεναγού στον ίδιο τον εκπαιδευτικό, ο οποίος είναι υπεύθυνος να καθοδηγήσει τους μαθητές του στην μελέτη και την αποκωδικοποίηση αυτού του εντυπωσιακού μηχανισμού και της τεχνολογίας που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες πρόγονοί τους.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να προμηθευτούν το ενημερωτικό υλικό του εκπαιδευτικού προγράμματος από το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο και να προγραμματίσουν την επίσκεψή της τάξης τους, ενώ για το κοινό θα πραγματοποιούνται ειδικές ξεναγήσεις κάθε Σάββατο στις  11 το πρωί. 

Διάρκεια έκθεσης: 14 Δεκεμβρίου 2011 – 12 Φεβρουαρίου 2012

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη μέχρι Κυριακή από τις 10:00 – 16:30

Πληροφορίες:  Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, 22 661475

Ινστιτούτο Κύπρου, 22 208700




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










173