Οδηγίες στους εκπαιδευτικούς των ΚΙΕ για συμπλήρωση των αναγκαίων εντύπων για πληρωμή


Το Υπουργείο Παιδείας έχει εκδόσει την ακόλουθη εγκύκλιο με τις οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα ΚΙΕ με αγορά Υπηρεσιών:

«Διευθυντές, Διευθύντριες και Επιμελητές Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης

Θέμα: Οδηγίες Συμπλήρωσης Εντύπων Πληρωμών (Έντυπο ΑΥ) των Εκπαιδευτών/ Αναδόχων που απασχολούνται με Αγορά Υπηρεσιών στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης για την Σχολική χρονιά 2013-2014.

Έχω οδηγίες να αναφερθώ στο πιο πάνω θέμα και να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:

  1. Όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 παράγραφος 2 της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με τους Αναδόχους, θα πρέπει κάθε μήνα ο Ανάδοχος να υποβάλλει ειδικό Έντυπο με τον χρόνο κατά τον οποίο έχει εκτελέσει διδακτικό έργο, στο/στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) που προσφέρει υπηρεσίες.
  2. Μετά από τον απαραίτητο έλεγχο του πιο πάνω Εντύπου (π.χ. συμφιλίωση των περιόδων διδασκαλίας που αναγράφονται σε αυτό, με το παρουσιολόγιο που τηρείται στο σχολείο) θα πρέπει να συμπληρώνεται το Έντυπο ΑΥ.
  3. Για την πληρωμή των Αναδόχων να συμπληρώνετε ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ το Έντυπο ΑΥ που θα σας αποστέλλεται κάθε μήνα, μέσω του Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (e-mail address), πλήρως συμπληρωμένο με τα στοιχεία των αναδόχων και του ΚΙΕ, το οποίο θα χρησιμοποιείτε για την συγκεκριμένη περίοδο μόνο. Σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη για οποιαδήποτε αλλαγή ή διόρθωση στα στοιχεία, θα πρέπει να ενημερώνετε το Λογιστήριο μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου: akanna@moec.gov.cv για να προχωρήσουμε στην αλλαγή/διόρθωση και να σας αποστείλουμε διορθωμένο το Έντυπο. Επισημαίνεται ότι τυχόν διαφοροποιημένο έντυπο από τα ΚΙΕ, δεν θα λαμβάνεται υπόψη, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της πληρωμής.
  4. Οι στήλες «Αντικατάσταση», «Αντικατάσταση από» και «Αντικατάσταση μέχρι» θα είναι συμπληρωμένες στο Έντυπο ΑΥ που θα σας αποστέλλουμε και εσείς θα συμπληρώνετε τις περιόδους διδασκαλίας που αφορούν τον μήνα πληρωμής.
  5. Στην στήλη «Περίοδοι Διδασκαλίας 45'» να συμπληρώνετε τον αριθμό των περιόδων που εργάστηκε ο κάθε Ανάδοχος για κάθε Τμήμα ξεχωριστά, βάσει του σχετικού παρουσιολόγιου του κάθε ΚΙΕ σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει. Για παράδειγμα, εάν κάποιος ανάδοχος έχει αναλάβει μέχρι και τρία τμήματα, να εμφανίζεται στο Έντυπο, τρεις φορές το όνομα του και να υπολογίζετε τις περιόδους διδασκαλίας κατά Τμήμα.
  6. Όσον αφορά νέους Αναδόχους που θα προσλαμβάνονται κατά την διάρκεια της Σχολικής χρονιάς, θα αναγράφονται στο Έντυπο ΑΥ που θα σας αποστέλλουμε. Τα ονόματα των αναδόχων που τυχόν αποχωρούν κατά την διάρκεια του έτους, θα εξακολουθούν να φαίνονται στο Έντυπο ΑΥ αλλά στη στήλη των Περιόδων Διδασκαλίας να γράφετε 0.
  7. Στο Έντυπο ΑΥ, αφού καταχωρήσετε τον κωδικό πρόσβασης (password), θα μπορείτε να συμπληρώνετε μόνο τα πεδία: α) «Περίοδοι διδασκαλίας», β) «Ετοιμάστηκε από», με το όνομα του Επιμελητή που έχει ετοιμάσει το Έντυπο, γ) «Ελέγχθηκε από», με το όνομα του/της Διευθυντή/τριας και δ) «Ημερομηνία» ετοιμασίας του Εντύπου. Στην στήλη «Ποσό Πληρωμής» θα υπολογίζεται αυτόματα το ποσό που αντιστοιχεί στις ώρες που ο ανάδοχος πρόσφερε τις υπηρεσίες του.
  8. Σε περίπτωση που εκ παραδρομής γίνει λάθος στο Έντυπο ΑΥ, σχετικά με τις περιόδους που πρόσφερε τις υπηρεσίες του ο ανάδοχος, θα πρέπει ο/η Διευθυντής/τρια του ΚΙΕ να αποστείλει αρχικά ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) και ακολούθως ταχυδρομικός, επιστολή στο Λογιστήριο στην οποία να αναφέρει το λάθος που έγινε και για ποιον μήνα. Δεν θα πρέπει να γίνεται διόρθωση από εσάς, στις περιόδους που θα δηλωθούν στο Έντυπο πληρωμής επόμενου μήνα.
  9. Το Έντυπο ΑΥ θα πρέπει να στέλλεται αρχικά στο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: akanna@moec.gov.cy ούτως ώστε να αρχίζει η απαραίτητη διαδικασία για την διενέργεια της πληρωμής. Παράλληλα, το εν λόγω έντυπο, θα πρέπει να αποστέλλεται σφραγισμένο και υπογραμμένο από τον/την Διευθυντή/τρια, στο Λογιστήριο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στην Ταχυδρομική Διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Λογιστήριο, Γωνία Κίμωνος και Θουκυδίδου, 1434 Λευκωσία. Επισημαίνεται ότι η διενέργεια των Πληρωμών, θα ολοκληρώνεται μετά την παραλαβή του πρωτότυπου Εντύπου ΑΥ.
  10. Το Έντυπο ΑΥ πρέπει να ετοιμάζεται, αμέσως μετά το τέλος των εργάσιμων ημερών του κάθε μήνα ξεχωριστά (το ίδιο θα ισχύει και για τον Δεκέμβριο). Ο/Η Διευθυντής/τρια των ΚΙΕ υποχρεούται να αποστέλλει το Έντυπο ΑΥ και να βεβαιώνεται ότι θα βρίσκεται στο Λογιστήριο, το αργότερο μέχρι την 10η ημέρα του ημερολογιακού μήνα που ακολουθεί το μήνα τον οποίο αφορά η πληρωμή. Στην περίπτωση καθυστέρησης στην υποβολή των στοιχείων στο Λογιστήριο, ο/η Διευθυντής/τρια θα φέρει προσωπική ευθύνη.
  11. Στις περιπτώσεις Κρατικών Υπαλλήλων να επισυνάπτεται αντίγραφο της Άδειας Ιδιωτικής Απασχόλησης.
  12. Τα ειδικά έντυπα καταγραφής χρόνου, που θα υποβάλλονται από τους Αναδόχους καθώς και τα παρουσιολόγια , θα πρέπει να φυλάγονται στο ΚΙΕ και να είναι διαθέσιμα για έλεγχο ανα πάσα στιγμή.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους Ανάδοχους, ότι για τυχόν απορίες τους όσον αφορά το ύψος της αμοιβής που τους καταβλήθηκε, θα πρέπει να αποτείνονται στη Διεύθυνση του κάθε ΚΙΕ και όχι στο Λογιστήριο. Η Διεύθυνση των ΚΙΕ ακολούθως μπορεί, όπου χρειάζεται, να αποτείνεται στο Λογιστήριο».

Παράδειγμα στο έγγραφο που ακολουθεί:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










207