ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ: Θέλουν να πλήξουν εκπαιδευτικούς και δημόσιο σχολείο Θα μας βρουν αντιμέτωπους


 «Σοβαρότατο πλήγμα για το δημόσιο σχολείο αποτελεί η απόφαση της Βουλής να προχωρήσει σε παγοποίηση των προαγωγών ακόμη και αυτών που βρίσκονταν σε εξέλιξη».  Αυτό αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις Μέσης Γενικής ΟΕΛΜΕΚ και Μέσης Τεχνικής ΟΛΤΕΚ. Οι δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις προσθέτουν ότι η απόφαση θα δημιουργήσει καίρια πλήγματα στη λειτουργία των σχολείων από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Συνεχίζοντας αναφέρουν:

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή της Βουλής η οποία αποσκοπεί στον εντυπωσιασμό και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και όχι στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της οικονομικής κρίσης.

Η οικονομική κρίση, και αυτό έπρεπε να το γνωρίζουν πολύ καλά οι εκπρόσωποι του λαού, δεν λύνεται με αποσπασματικούς και πρόχειρους σχεδιασμούς και αποφάσεις αλλά με ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

Τονίζουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης που να έχει στόχο και την εξοικονόμηση και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Κόπτονται για την κοινωνική δικαιοσύνη οι Βουλευτές.  Κοινωνική δικαιοσύνη όμως δεν είναι όταν κάποιοι χάνουν την εργασία τους να παίρνεις αποφάσεις με τις οποίες να προσθέτεις και άλλους εργαζόμενους στον κατάλογο των ανέργων.

Κοινωνική δικαιοσύνη είναι να βρεθούν οι ένοχοι, να αποδώσεις ευθύνες εκεί που πρέπει και να προχωρήσεις σε συγκεκριμένο ολοκληρωτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Οι εκπαιδευτικοί της Κύπρου που ζουν μέσα στα σχολεία καθημερινά την κρίση, και συνεισέφεραν το 30% του μισθού τους, είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τον αγώνα για να βοηθήσουν την πατρίδα τους να εξέλθει από την κρίση.  Μάλιστα πριν δέκα μέρες οι εκπαιδευτικοί δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, αποδέκτηκαν μείωση του μισθού τους, για να μη μείνουν συνάδελφοι τους αδιόριστοι.  Αντίθετα, η Βουλή με την απόφασή της οδηγεί σε ανεργία και άλλους εργαζόμενους.

Αν πράγματι εκείνο που τους ενδιέφερε ήταν η εξοικονόμηση χρημάτων (αλήθεια γιατί δεν μας λένε το ακριβές ποσό της εξοικονόμησης από την απόφασή τους), γιατί δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις μας για άλλες εξοικονομήσεις;  Γιατί ακόμα δεν αποδέκτηκαν να συζητήσουν και άλλες εισηγήσεις που υπέβαλαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για εξοικονομήσεις;

Είναι φανερό ότι εκείνο που επιδιώκουν είναι να πλήξουν τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο και να ξέρουν ότι σ’ αυτή τους την ενέργεια θα μας βρουν αντιμέτωπους».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










243