Oι δέκα φιναλίστ που θα συμμετάσχουν στο μεγάλο τελικό του διαγωνισμού FameLab Cyprus


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ημιτελικός του διαγωνισμού FameLab Cyprus στις 13 Μαρτίου για την ανάδειξη ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης. Ακολουθούν οι δέκα φιναλίστ  που θα συμμετάσχουν στο μεγάλο τελικό στις 28 Απριλίου με αλφαβητική σειρά μαζί με τον τίτλο της παρουσίασης τους:

  1. Στέλιος Ανδρέου “The road to divided attention theory”
  2. Μαρία Λένα Δημητρίου, “60% of Your Brain”
  3. Αναστασία Γιωργούλη, “How does a telephone carry our voice”
  4. Μάριος Ισαακίδης, “Συχνότητες και αισθήσεις”
  5. Ανδρέας Καμιλάρης, “Social Electricity”
  6. Νίκος Κωνσταντίνου, “Inattentional Blindness”
  7. Αλεξάνδρα Μιχαήλ, «Αφού η γη περιστρέφεται τόσο γρήγορα, εμείς γιατί δεν νοιώθουμε τίποτε;»
  8. Γιώργος Ολυμπίου, “Carbon a dark element with a bright future”
  9. Λουτσία Πρωτοπαπά, “I was once blind, and now I can see”
  10. Φοίβη Σταυρίδη, “Cell wars”

Οι τρεις πρώτοι φιναλίστ θα πάρουν έπαθλα 2000, 1000 και 500 ευρώ αντίστοιχα. Ο μεγάλος νικητής θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διεθνή διαγωνισμό FameLab που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Cheltenham του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν ο Δρ. Πέτρος Μάτσας, Γενικός Διευθυντής του Μακάριου Νοσοκομείου και του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο Δρ. Βασίλης Τσάκαλος, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας, ο Δρ. Νίκος Περιστιάνης, Κοινωνιολόγος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου  Λευκωσίας, η ηθοποιός, σκηνοθέτης και δασκάλα θεάτρου Λίνα Ζένιου Παπά και η Δρ. Δέσπω Φάττα Κάσινου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Διοργανωτές του Διαγωνισμού είναι το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου & το Βρετανικό Συμβούλιο και συνδιοργανωτής το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας. Χορηγοί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Top Kinisis Travel. Χορηγοί Επικοινωνίας η Τηλεόραση ΡΙΚ και η Εφημερίδα Πολίτης. O διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










193