Οι δράσεις της εκστρατείας Aware για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κατά του Ρατσισμού


   Κορυφώθηκαν οι δράσεις της εκστρατείας Aware την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας κατά του Ρατσισμού, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ζητήματα που αφορούν τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους αιτητές ασύλου στην Κύπρο. Με την παρέμβασή της στα ΜΜΕ και με διάφορες εκδηλώσεις, η εκστρατεία έστειλε ένα δυνατό μήνυμα με στόχο να γίνει πράξη η  ένταξή των προσφύγων, των μεταναστών και των αιτητών ασύλου στην κοινωνία μας.

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε Δημοσιογραφική Διάσκεψη στη Δημοσιογραφική Εστία, στην οποία προβλήθηκαν έργα που στρέφονται στην πράξη ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις. Στη διάσκεψη παρέστη ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση.
Επίσης, το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Φανερωμένης μπροστά από το Παρθεναγωγείο Φανερωμένης, η εκστρατεία διοργάνωσε live link σε συνεργασία με το Κανάλι 6, ενώ ταυτόχρονα στον χώρο της εκδήλωσης μέλη της εκστρατείας ενημέρωναν τον κόσμο για τα ζητήματα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, διανέμοντας το ενημερωτικό φυλλάδιο της εκστρατείας. Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια του live link, ο επικεφαλής της εκστρατείας, Κυριάκος Πιερίδης έθιξε το πολύ σημαντικό ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών που έχουν φτάσει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, και την ευθύνη της κοινωνίας μας να τα προστατεύσει. Τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 200 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά έφθασαν στην Κύπρο από τη Συρία και άλλες χώρες, και φιλοξενούνται σε στέγες που λειτουργεί το Hope for Children. Στο live link έδωσαν το παρών αναγνωρισμένοι πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αναγνωρισμένων Προσφύγων στην Κύπρο, Γουίλι Τοτόρο.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προωθήθηκαν τα βίντεο μικρού μήκους της εκστρατείας σε τηλεοπτικά κανάλια παγκύπριας εμβέλειας, ενώ μέλη της εκστρατείας με παρεμβάσεις τους σε ραδιοφωνικούς σταθμούς προώθησαν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αποδοχής στην κοινωνία μας.
Η εκστρατεία «Aware» είναι παγκύπριας εμβέλειας και περιλαμβάνει δράσεις όπως την παραγωγή ταινιών και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, σεμινάρια, ημερίδες και βιωματικά εργαστήρια σε σχολεία και πανεπιστήμια, συνέδρια, διαλέξεις και άλλες εκδηλώσεις.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










184