Οι εκπαιδευτικοί επιλέγουν Νίκο Αναστασιάδη


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ* 
Λίγες μέρες απομένουν πριν από τις κρισιμότερες εκλογές στην πολιτική ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κρίσιμες γιατί η πατρίδα μας διανύει τις χειρότερες μέρες από την τουρκική εισβολή. Η απερχόμενη κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και του κ. Χριστόφια μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως η χειρότερη διακυβέρνηση που γνώρισε αυτός ο τόπος

Ασφαλώς η πληθώρα «επιτευγμάτων» αυτής της κυβέρνησης (διάλυση οικονομίας, δεκάδες χιλιάδες ανέργους, δραματική μείωση βιοτικού επιπέδου, αδιέξοδα στο κυπριακό, καταστροφή στο Μαρί κ.α.) δεν ήρθαν τυχαία. Το ΑΚΕΛ φάνταζε εξαρχής αδύνατο να κυβερνήσει, μιας και αρκείτο πάντα στα συνθήματα: ποιος δεν θυμάται τους «αγώνες» τους δήθεν για την ΑΤΑ; Ποιος δεν θυμάται τους αγώνες τους δήθεν για «εργασιακά δικαιώματα»; Σήμερα, επί διακυβερνήσεως ΑΚΕΛ όλα αυτά χάθηκαν: μια οικονομία υπό κατάρρευση με το μέλλον αβέβαιο για όλους εμάς τους εργαζόμενους.

Γι’ αυτό και ειδικά αυτές οι προεδρικές εκλογές είναι κρίσιμες. Κρίσιμες γιατί αντιπαρατίθενται δυο ουσιαστικά κόσμοι. Από τη μια είναι ο κόσμος της υπευθυνότητας, της ανάπτυξης και του πραγματισμού. Ο κόσμος που αντιπροσωπεύει τη στροφή προς την πραγματική προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, μέσα από την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου που θα φέρουν εισόδημα, νέες θέσεις εργασίας, λιγότερες φορολογίες, λιγότερο σπάταλο κράτος, πρόοδο και ευημερία. Είναι ο κόσμος που, με καθοδηγητή τον Νίκο Αναστασιάδη, μπορεί να οδηγήσει την πατρίδα μας και πάλι προς το αύριο με σιγουριά. 

Από την άλλη, είναι ο δρόμος των συνθημάτων, των κούφιων υποσχέσεων, της παρακμής και της οπισθοδρόμησης. Είναι ο δρόμος που ακολούθησε εδώ και χρόνια η μικρή ηγετική ομάδα του ΑΚΕΛ και όσοι πολιτικοί φυσανέμηδεςκατά καιρούς προσδέθηκαν στο άρμα της χωρίς ποτέ να διαφωνήσουν, παρά μόνο για προεκλογικούς σκοπούς.

Εμείς, ως εκπαιδευτικοί, καλούμαστε να επιλέξουμε για το μέλλον μας. Επιλέγουμε τον Νίκο Αναστασιάδη με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, ένα άνθρωπο που έχει αποδείξει τις τεράστιες ηγετικές του ικανότητες, που βρίσκεται πάντα δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας, που ακούει τους προβληματισμούς μας και μπορεί να βρει λύσεις.

Γυρίζουμε ταυτόχρονα την πλάτη στον υποψήφιο της απερχόμενης κυβέρνησης που έχει παραδώσει χρέη, ανεργία και χάος, που οι δεσμεύσεις του απέναντι στους εκπαιδευτικούς δεν είναι τίποτε άλλο παρά αναφορές του στυλ «εφόσον υπάρχει η δυνατότητα", "μέσα στα πλαίσια των υφιστάμενων δυνατοτήτων" κοκ.

Είναι η ώρα, λοιπόν, της ευθύνης όλων μας απέναντι στην πατρίδα. Στις 17 του Φεβράρη του 2013, παραμερίζουμε τις μετριότητες που ανέδειξε και πλάσαρε όλα αυτά τα χρόνια η ανεπάρκεια της μικρής ηγετικής ομάδας του ΑΚΕΛ. Προχωρούμε όλοι μαζί, συλλογικά, δυνατά, να δώσουμε και πάλι την ελπίδα στην πατρίδα μας στηρίζοντας Νίκο Αναστασιάδη.

*Eκπαιδευτικός Δημοτικής




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










238