Οι Γονείς Δημοτικής χαιρετίζουν την απόφαση για διακίνηση μαθητών από και προς τα δημοτικά σχολεία


Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Δημοτικής Εκπαίδευσης χαιρετίζει την απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Μεταφορών που αφορά την διακίνηση των μαθητών από και προς τα δημοτικά σχολεία.

«Τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί διασφαλίζουν την ποιότητα και την ασφάλεια των διακινήσεων των μαθητών που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία και παράλληλα βελτιώνουν την υφιστάμενη κατάσταση. Η απόφαση αυτή έρχεται να λύσει ένα διαχρονικό πρόβλημα.

Τα πιο σημαντικά μέτρα που λήφθηκαν είναι τα ακόλουθα:

α) Η τοποθέτηση συνοδών το συντομότερο σε όλα τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές της δημόσιας δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης.

β)  Η τοποθέτηση ζωνών ασφαλείας σε όλα τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές.

γ) Η εξασφάλιση της άποψης των μαθητών για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών με ερωτηματολόγια που θα τους διανέμονται σε τακτά διαστήματα.

δ) Η έγκαιρη ετοιμασία όρων εντολής για την προκήρυξη των μελλοντικών συμβάσεων οι οποίες θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα πλέον σύγχρονα και αυστηρά πρότυπα και να αφορούν αποκλειστικά τις σχολικές διαδρομές. 

Η Συνομοσπονδία δημοτικής εκπαίδευσης θα ζητήσει όπως στην προκήρυξη μελλοντικών συμβάσεων να υπάρχει απαραίτητα όρος ότι η κάθε εταιρεία μεταφορών θα έχει στον στόλο της λεωφορεία προσβάσιμα για μαθητές με κινητικές αναπηρίες και ταυτόχρονα να μπορεί να εξυπηρετήσει απρόσκοπτα τα σχολεία της χώρας μας.   

Γονείς σε διαρκή κίνηση!!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










183