Οι Γονείς Μέσης Πάφου δε θέλουν Αθλητικό και Μουσικό Σχολείο στον ίδιο χώρο


Η Ομοσπονδία Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου με ανακοίνωση της χαιρετίζει τη δημιουργία του Αθλητικού σχολείου και στην επαρχία Πάφου. Ωστόσο, καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού  Κώστα Καδή να ενημερωθεί για τη θέση της ότι η δρομολογούμενη επιλογή του Υπουργείου να γίνει το Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου, Αθλητικό Λύκειο, στο οποίο ήδη λειτουργεί το Μουσικό Λύκειο, θα έχει ως συνέπεια την αύξηση κατά 30 του αριθμού των μαθητών την επόμενη σχολική χρονιά και τη λειτουργία στην Α΄ τάξη 11 τμημάτων.
Το γεγονός αυτό συνεχίζει η ανακοίνωση, δημιουργεί χαοτικές συνθήκες και δυσεπίλυτα προβλήματα στην εκπόνηση του ωρολογίου προγράμματος.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Λύκειο βρίσκεται σε μια περιοχή όπου οι εγκαταστάσεις αθλητισμού  βρίσκονται σε αρκετά μεγάλη απόσταση, με αποτέλεσμα οι μαθητές να είναι αναγκασμένοι να πηγαινοέρχονται προς και από αυτές, με αντίστοιχα έξοδα από τους γονείς τους.
Εύλογο είναι σε περίπτωση μελλοντικής δημιουργίας Αθλητικού Γυμνασίου αυτά τα δύο να βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους.
Επίσης, αρκετά απογεύματα, οι χώροι του Α΄ Λυκείου χρησιμοποιούνται από διάφορους φορείς της Πάφου.
Η Ομοσπονδία Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου θεωρεί πιο κατάλληλο για τη δημιουργία Αθλητικού Σχολείου, το χώρο του Λυκείου Γ. Ταλιώτη Γεροσκήπου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Πάφου, διαθέτει επίσης πολύ κοντά τις αθλητικές εγκαταστάσεις και βρίσκεται σε φυσικό περιβάλλον κατάλληλο για άθληση.
Συμπερασματικά, δεν θα χρειαστούν οι πολλές μετακινήσεις για τους μαθητές όπου και να διαμένουν και θα υπάρξει άμβλυνση του προβλήματος της άνισης κατανομής τους. Επίσης λόγω της κοντινής απόστασης που υπάρχει με το Γυμνάσιο Γεροσκήπου, θα εξασφαλισθεί διευκόλυνση στην πιθανή μελλοντική τους συνεργασία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










163