Οι μαθητές του Νικολαΐδιου Γυμνασίου Πάφου θα απέχουν την Πέμπτη από τα μαθήματά τους


Ο Σύνδεσμος Γονέων του «ΝΙΚΟΛΑΪΔΕΙΟΥ» Γυμνασίου Πάφου ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 15/05/2014 τα παιδιά θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο αλλά θα απέχουν από τα μαθήματά τους. Ο Σύνδεσμος καλεί τους γονείς όπως παρευρεθούν στο χώρο του σχολείου την Πέμπτη 15/05/2014 στις 9 το πρωί.

Η απόφαση τη Δευτέρα, έλαβε  τη Δευτέρα, η έκτακτη γενική συνέλευση γονέων του σχολείου: Στην ανακοίνωση της αναφέρει και τα εξής:

«Τα τελευταία χρόνια ένα απ’ τα ιστορικότερα σχολεία της Κύπρου, οι μαθητές/τριές του, οι γονείς τους αλλά και το εκπ/κό προσωπικό έχουν γίνει θύματα της αμέλειας και της αδιαφορίας όλων των αρμοδίων φορέων. Το σχολείο είναι σε άθλια κατάσταση, εμφανώς ακατάλληλο (δεν υπάρχει καν μελέτη για την ηλεκτρολογική του εγκατάσταση) και εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια για την αναβάθμισή του. Όλοι αδιαφορούν, πολύ φοβούμαστε συνειδητά, χωρίς να μιλούν ξεκάθαρα για το μέλλον του. Αφήνεται να κυκλοφορήσει η φήμη της μετακίνησής του.

Με αυτά τα δεδομένα η γενική συνέλευση αποφάσισε, με συντριπτική πλειοψηφία, να απαιτήσει πλέον την άμεση αναβάθμιση του σχολείου. Ζητούμε, με τον πλέον έντονο τρόπο, να γίνει στέγαση του σχολείου σε λυόμενες αίθουσες, στον διπλανό κενό χώρο, μέχρι να χτιστεί νέο εκπαιδευτήριο στις εγκαταστάσεις του υπάρχοντος κτιρίου. Τα πιο πάνω απαιτούμε να γίνουν άμεσα.

Επίσης, θέλοντας να κάνουμε ξεκάθαρο ότι η αποφυγή ανάληψης ευθύνης και οι τακτικισμοί δεν είναι πλέον ανεκτοί, θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, θέλοντας να τονίσουμε την αποφασιστικότητά μας για την υλοποίηση των αυτονόητων: Ένα ασφαλές σχολείο συμβατό με τις αρχές ασφαλείας που διέπουν τη Δημοκρατία και συμβατό με τις εκπ/κές ανάγκες και απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

Αναμένουμε την ξεκάθαρη, υπεύθυνη και δεσμευτική απάντηση των αρμόδιων φορέων».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










183