Οι νικητές του Δ Παγκύπριου Διαγωνισμού Γνώσεων CSMM Genius Genetics Quiz


 Διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα DNA στις 25 Απριλίου, διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ)και τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) η Ημέρα Ενημέρωσης του ΙΝΓΚ και της ΣΜΙΚ και ο τέταρτος παγκύπριος διαγωνισμός γνώσεων CSMMGeniusGeneticsQuiz,την Τρίτη 19η Απριλίου 2016,στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου.

Προηγήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη όπου ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, Λεωνίδας Φυλακτού, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα κυριότερα επιστημονικά επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε. Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Ενημέρωσης, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα εργαστήρια του Ινστιτούτου, να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τους διακεκριμένους Ερευνητές και Καθηγητές του Ινστιτούτου και της Σχολής καθώς και τους φοιτητές της, όπως επίσης και να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις σχετικές με τα προγράμματα Μοριακής Ιατρικής, Ιατρικής Γενετικής, Νευροεπιστήμης και Βιοϊατρικής ‘Έρευνας. Αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 6 Μαΐου 2016 (πληροφορίες 22392840).

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, διεξήχθη ο τέταρτος παγκύπριος διαγωνισμός γνώσεων CSMMGeniusGeneticsQuiz. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και τελούσε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης. Το αμφιθέατρο του Ινστιτούτου κατέκλισαν μαθητές λυκείου από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, από 68 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Στους τρεις μαθητές της νικήτριας ομάδας θα δοθεί η μοναδική εμπειρία, να επισκεφθούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών το Ινστιτούτο για να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι και να συμμετάσχουν στις διαδικασίες διάγνωσης και μελέτης κληρονομικών ασθενειών, πλάι στους διακεκριμένους επιστήμονες του  Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Οι μαθητές Στέφανος Μιχαηλίδης, Χαραλάμπους Σαβερίο και Ευαγγελία Μιχαηλίδουαπό το Λύκειο Αποστόλου Πέτρου και Παύλου, κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησαν ισόβαθμα ομάδες από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ (Δασούπολη) και από το Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα.

Την τρίτη θέση κατέκτησαν ισόβαθμα ομάδες από το Λύκειο Λινόπετρας και από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ (Δασούπολης).
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


130