Οι νικητές του Διαγωνισμού Γνώσεων CSMM Genius Genetics Quiz 2015


Η μεταπτυχιακή Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ),σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, οργάνωσε, την Τρίτη 28η Απριλίου 2015 στις 3 μμ, τον τρίτο Παγκύπριο διαγωνισμό γνώσεων CSMM Genius Genetics Quiz για μαθητές λυκείου.

Την πρώτη θέση μετά από ισοβαθμία σε τρείς γύρους κατέκτησαν δύο σχολεία: το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ (οι μαθητέςΣτέλα Αναστασία Άρχοντα, Ρέα Κέρμπυ και Μάρκος Νικολάου,με Καθηγήτρια την κα. Όλγα Χαραλάμπους) και το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο(οι μαθητές Διαμάντω Τσιακνί, Θεράπων Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Δημητρίου,με Καθηγήτρια την κα. Ροδούλα Αβραάμ).

Το Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα κατέκτησε τη δεύτερη θέση (οι μαθητές ‘Ελενα Ηλία, Ελένη Χρίστου και Στέλιος Παναγή, με Καθηγήτρια την κα. Μέλπω Μουαΐμη.

Οι μαθητές που κατέκτησαν την πρώτη θέση, θα επισκεφθούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, για να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι και να συμμετάσχουν στις διαδικασίες διάγνωσης και μελέτης κληρονομικών ασθενειών, πλάι στους διακεκριμένους επιστήμονες του  Ινστιτούτου. Αυτό το έπαθλο θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να διεισδύσουν στις πρωτοποριακές διαγνωστικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου, ένα αποκλειστικό προνόμιο των μεταπτυχιακών φοιτητών της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. Αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής γίνονται αποδεκτές μέσω της ιστοσελίδας www.cing.ac.cy/csmm. Πληροφορίες στο 22392840.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










190