Οι ομάδες των μαθητριών που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EUCYS


Στον φετινό διαγωνισμό του Cyprus Contest for Young Scientists, την πρώτη θέση κατέλαβαν δύο ομάδες μαθητριών οι οποίες θα παρευρεθούν από τις 22 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στον 29ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EUCYS 2017 (https://eucys2017.eu/). 

Οι ομάδες των μαθητών που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EUCYS μαζί με τους συντονιστές καθηγητές τους είναι:

(α) Από το Λύκειο Αγίου Ιωάννη η ομάδα των μαθητριών: Τελαμίτση Κατερίνα, Ηλιόφωτου Αναστασία και Νικολάου Σαββίνα με συντονιστή καθηγητή τον φυσικό Νικόλα Νικολάου και τίτλο της εργασίας τους: «MeteorologicalobservationoftheverticalstructureoftheTroposphere. Research, Explanationandconclusions»

(β) Από το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου η ομάδα των μαθητριών: Καραϊσκάκη Φλωρεντία, Ρούμπα Δάφνη, Πρωτόπαπα Κατερίνα, με συντονίστρια καθηγήτρια την φυσικό Χριστίνα Αριστοδήμου και τίτλο της εργασίας τους: «Investigationofeffectofsunlightconcentrationonenergyyieldandsystemefficiency».

Οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν στο κανάλι Capital και μετά έκαναν  την ακόλουθη κοινή τους δήλωση: «Το να παρευρεθούμε σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή την 1η μας θέση στον Παγκύπριο Διαγωνισμό για νεαρούς επιστήμονες (Cyprus Contestfor Young Scientists CyCYS) και την προγραμματισμένη εκπροσώπηση της Κύπρου στο Ταλίν της Εσθονίας (στον Πανευρωπαικό διαγωνισμό EUCYS 2017) θα μας μείνει αξέχαστο. Απαντήσαμε σε ερωτήσεις σχετικά με τις εργασίες μας, τα συναισθήματα που νιώθουμε για αυτή την τιμή, και τέλος δεχθήκαμε πολλά συγχαρητήρια αλλά και ευχές για μια αξιοπρεπή εμφάνιση στο Ταλίν της Εσθονίας τον Σεπτέμβριο του 2017»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










163