Οι συναντήσεις της ΠΟΕΔ με υποψήφιους Προέδρους και η εμπλοκή της ΟΕΒ στην παιδεία


TΟΥ ΦΙΛΙΟΥ ΦΥΛΑΚΤΟY*

Μέσα στις καταιγιστικές και ραγδαίες εξελίξεις ως προς τα θέματα των διαφόρων συμφωνιών στα πλαίσια του Μνημονίου Συναντίληψης, η ΠΟΕΔ επειγόντως άρχισε κύκλο επαφών με τους Υποψήφιους Προέδρους με σκοπό να συζητηθούν διεξοδικά, πρωτίστως τα σοβαρότατα θέματα Παιδείας που αναδύονται, αλλά και τα ευρύτερα θέματα των μέτρων που ψηφίζονται και επηρεάζουν τους εκπαιδευτικούς και ολόκληρη την κοινωνία.

Σήμερα, αρχίσαμε των κύκλο των επαφών με τη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Γιώργο Λιλλήκα στο εκλογικό του επιτελείο και ακολούθησε συνάντηση στα γραφεία μας στην ΠΟΕΔ με την κ. Μακαρία-Άντρη Στυλιανού.

Οι συζητήσεις που είχαμε ήταν πολύ εποικοδομητικές και χρήσιμες, ξεκαθαρίσαμε και διασαφηνίσαμε πολλά θέματα που σχετίζονται με την Παιδεία γενικότερα και ειδικότερα με την Εκπαίδευση (συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, παρενέργειες από την αύξηση του διδακτικού χρόνου των εκπαιδευτικών, Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών-αύξηση μαθητών ή/και ωραρίου-, μειώσεις μισθών, συντάξεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κ.ά.) και ζητήσαμε γραπτές δεσμεύσεις στη βάση σχετικού εγγράφου που τους έχουμε αποστείλει, σχετικά με το μέλλον της Παιδείας του τόπου.

Κοινός τόπος είναι ότι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες οικονομικές ή άλλες δεν είναι δυνατό να αποδεχθούμε και δεν μας επιτρέπεται να αποδεχθούμε λιγότερη Παιδεία στον τόπο μας, λιγότερη Παιδεία για τα παιδιά μας, για το μέλλον τους.

Μιας Παιδείας που άρχισε να δέχεται άσχημα ραπίσματα και αν δεν αντιδράσουμε εμείς οι άμεσα εμπλεκόμενοι, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία θα κλάψουμε επί ερειπίων.

Αισθάνομαι έντονα την ανάγκη να σχολιάσω την ανεξήγητη και απαράδεκτη εμπλοκή της ΟΕΒ σε χώρο που δεν της ανήκει και δεν έχει καμιά αρμοδιότητα, στο χώρο της Εκπαίδευσης. Διερωτώμαι πραγματικά, αν τους δίνουν το δικαίωμα κάποιοι ή αν το πήραν από μόνοι τους και προσπαθούν να εργοστασιοποιήσουν την Παιδεία με τους μαθητές να είναι απλοί αριθμοί, τους εκπαιδευτικούς μηχανές και γενικά να αντιμετωπίζουν την Παιδεία μέσα από στεγνές λογιστικές πράξεις. Εξ όσων γνωρίζουμε μέλη τους είναι μόνο οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων. Τους διαβεβαιώνω ότι δεν θα τους επιτρέψουμε και δεν θα αποδεχθούμε να υλοποιήσουν τις όποιες σκέψεις, προθέσεις και επιβουλές τους για υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Της δημόσιας εκπαίδευσης που εν μέσω οικονομικής κρίσης επιβάλλεται να στηρίξουμε και να αναβαθμίσουμε και όχι να την συνθλίψουμε προς όφελος της ιδιωτικής!

*Πρόεδρος ΠΟΕΔ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










232