Οι σύζυγοι Ελλήνων αξιωματικών παίρνουν τις περισσότερες νέες θέσεις από τις προαγωγές


Μειώνονται κατά πολύ οι ελπίδες επαναδιορισμού των συμβασιούχων, έστω και να γίνουν οι προαγωγές. Αυτό, γιατί πολλές από τις θέσεις που θα δημιουργηθούν θα καταληφθούν από συζύγους Ελλήνων αξιωματικών που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά, οι οποίες έχουν ήδη υποβάλει αίτηση.

 Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του Paideia-News, στη Μέση Γενική Eκπαίδευση όπου παρουσιάζεται το μεγάλο πρόβλημα 26 από τις νέες θέσεις που θα προκύψουν από τις προαγωγές -σε περίπτωση που γίνουν- θα καταληφθούν από συζύγους αξιωματικών από την Ελλάδα. Στη Δημοτική υπάρχουν 8 αιτήσεις Συνολικά ο αριθμός των αιτήσεων ανέρχεται στους 40.

Βάσει της νομοθεσίας το Υπουργικό Συμβούλιο δύναται να διορίσει όλες τις συζύγους των Ελλήνων αξιωματικών, έστω και αν δεν υπάρχουν θέσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι φιλόλογοι καθώς 10 από τις 26 αιτήσεις προέρχονται από αυτό τον κλάδο. Ακολουθούν οι γυμναστές με 8 οι μαθηματικοί με 3. Όμως, όταν προστεθούν αυτοί οι αριθμοί δημιουργούνται και θέσεις αναπήρων που βάσει της νομοθεσίας, πρέπει να διοριστούν από τον ειδικό κατάλογο αναπήρων. (Το Paideia-News καταγράφει απλώς γεγονότα, χωρίς να αφήνει καμιά αιχμή ή υπονοούμενο).

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα δεδομένα αυτά έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις των συμβασιούχων, οι οποίοι βλέπουν τις ελπίδες τους για επαναδιορισμό να ψαλιδίζονται.  

Με αυτά τα δεδομένα, έπεται συνέχεια.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










137