ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Αν υπάρχει κάτι που θα χαρακτηρίζει το νέο χρόνο 2014 είναι οι πολλές εκλογικές αναμετρήσεις που θα ζήσουμε σε διάφορους τομείς. Όλες αυτές οι εκλογικές μάχες θα έχουν Τις δικές τους επιπτώσεις στην παιδεία του τόπου. Ας δούμε λοιπόν ποιες εκλογικές αναμετρήσεις μας περιμένουν.
Οι πρώτες είναι οι εκλογικές αναμετρήσεις των φοιτητών στην ΠΟΦΕΝ. Από τα αποτελέσματά της θα διαφανεί αν θα εξακολουθήσει η Πρωτοπορία και η Αναγέννηση (ΔΗΣΥ ΔΗΚΟ) να έχουν την πλειοψηφία στην ΠΟΦΕΝ και να χαράσσουν πολιτική ή αν αλλάξει χέρια η πλειοψηφία με Προοδευτική και Αγώνα (ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ) να ελέγχουν το φοιτητικό κίνημα.
Οι δεύτερες θα είναι οι ευρωεκλογές του Μάη. Πάντοτε στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου, η παιδεία βρίσκεται στη δίνη των προεκλογικών σκοπιμοτήτων, είτε από την πλευρά της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης.
Επίσης το Μάιο θα διεξαχθούν οι εκλογές για ανάδειξη νέας ηγεσίας τόσο των δασκάλων ΠΟΕΔ) όσο και των καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ). Οι συσχετισμοί που θα προκύψουν θα είναι καθοριστικοί για τη συνέχεια. Στην ΟΕΛΜΕΚ το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετά από τα σημερά μέλη της ηγεσίας δεν θα έχουν δικαίωμα επαναδιεκδίκησης της θέσης τους για τρίτη συνεχή περίοδο λόγω κανονισμών.
Ακολούθως το Φθινόπωρο θα έχουμε τις εκλογές για τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου, γεγονός που θεωρείται επίσης καθοριστικό για την πορεία του Πανεπιστημίου.
Στις πιο πάνω εκλογές, κάποιος μπορεί να προσθέσει και την εκλογή προέδρων των νεοδιορισθέντων Συμβουλίων του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ.
Ήδη σε κάποιους από αυτούς τους τομείς, ο προεκλογικός έχει ξεκινήσει, με κύριο χαρακτηριστικό τους άμεσα ενδιαφερόμενους να παρουσιάζονται περισσότερο διεκδικητικοί και με πιο σκληρές θέσεις με στόχο το εκλογικό κέρδος.