Οι τρεις φράσεις του ΠτΔ που σημάδεψαν τη σύσκεψη στο Προεδρικό και άλλαξαν άρδην το σκηνικό


ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 

Έχουν γραφτεί πολλά από χθες για τη  σύσκεψη στο Προεδρικό με θέμα συζήτησης το νέο σύστημα διορισμών  στην εκπαίδευση και έχουν λεχθεί ακόμη περισσότερα. Όμως αυτά που κατά την άποψη μας άλλαξαν άρδην το σκηνικό ήταν τρεις φράσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τρεις φράσεις που για κάποιους μπορεί να περάσουν απαρατήρητες όμως για κάποιους, άλλους «παλιές καραβάνες», σημαίνουν πολλά.

Με τις πιο κάτω επισημάνσεις διευκρινίζουμε ότι δεν επιδιώκουμε ούτε να αλλάξουμε τις απόψεις  οποιουδήποτε ούτε να χαράξουμε γραμμή σε κανέναν. Εξάλλου δεν έχουν σχέση με αυτά που γράφονται στα σχόλια και τις ανακοινώσεις:

ΠΡΩΤΗ: Δεν θα γίνουν οι εξετάσεις το 2014 αλλά το 2015.

ΔΕΥΤΕΡΗ: Εγώ, στις 27 Δεκεμβρίου (που είναι προγραμματισμένη η συνεδρία του Συμβουλίου Παιδείας)  θα είμαι στο Τρόοδος με τα εγγονάκια μου.

ΤΡΙΤΗ:  Έχω το Κυπριακό με τον Ντάουνερ, έχω  τα θέματα της οικονομίας, τώρα μου φορτώσατε   και το θεμα των διορισμών.       

Με αυτές τις τρις φράσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να γραφτεί βιβλίο. Εμείς  προτιμούμε  τη φράση «το λακωνίζειν εστίν φιλοσοφείν».  

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τίποτε δεν είναι το ίδιο μετά από τη συνάντηση και ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει με τον τρόπο του, ανάλογα του πόσο μακριά έχει τη δυνατότητα να βλέπει.   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










176