Όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, τάσσονται υπέρ της αναστολής των μέτρων του Υπουργικού για την παίδεία


Συνεχίζεται την Τετάρτη ενώπιον της Βουλής η συζήτηση για την κρίση στη δημόσια εκπαίδευση 

ΚΥΠΕ  Ολοκληρώθηκε η σημερινή πολύωρη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, η οποία είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης την κρίση στη δημόσια  εκπαίδευση, τα εργασιακά προβλήματα που δημιουργούνται και το σεβασμό στην τήρηση των θεσμοθετημένων διαδικασιών.

Μετά τις τοποθετήσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, των Προέδρων των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και τις τοποθετήσεις των Βουλευτών, η Επιτροπή Εργασίας, με παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη ο οποίος βρισκόταν μέσα στην Επιτροπή σε όλη σχεδόν την διάρκεια της συνεδρία της, λόγω μικρής έντασης που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους Βουλευτές σε εισήγηση για διακοπή και συνέχιση αύριο, διέκοψε τις σημερινές της εργασίες για να επανέλθει αύριο, στη μία, σε κοινή συνεδρία με την Επιτροπή Παιδείας.
Όλα τα κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ, με δηλώσεις τους τάσσονται υπέρ της αναστολής των όποιων μέτρων πάρθηκαν τόσο από κυβερνητικής πλευράς όσο και από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και να αρχίσει διάλογος από μηδενική βάση.
Ο Υπουργός Παιδείας σε τοποθέτηση του ενώπιον της Επιτροπής Εργασίας ανέφερε ότι ως Κυβέρνηση δεν θα αποσύρει τις τέσσερις προτάσεις στο παρόν στάδιο, διότι τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία, η στελέχωση έγινε στη βάση των τεσσάρων αποφάσεων και η οποιαδήποτε αλλαγή αυτή τη στιγμή γίνει, θα προκαλέσει αναστάτωση. Ανέφερε ότι η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας θέλει δύο τουλάχιστον μήνες να κάνει νέα στελέχωση και πρόσθεσε ότι αν υπάρχουν οποιαδήποτε άλλα μέτρα που μπορούν να υιοθετηθούν, αντισταθμιστικά, χωρίς να επηρεάζεται η στελέχωση, ``τα συζητάνε``.
Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ανέφεραν ότι είναι έτοιμες ακόμα και τώρα να αποδεχτούν την αναστολή των μέτρων από πλευράς Κυβέρνησης.
Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, μετά τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.
Ο Υπουργός Παιδείας έφυγε από τη Βουλή χωρίς να προβεί σε δηλώσεις




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










355