Η από εβδομάδες διαφαινόμενη ρήξη στην ΟΕΛΜΕΚ βρίσκεται από χθες προ των πυλών της Οργάνωσης των Καθηγητών και ο προβληματισμός για το μέλλον της είναι έντονος. Η ύπαρξη των δύο πόλων στην Οργάνωση, της ΟΕΛΜΕΚ που στο ΚΔΣ έχουν την πλειοψηφία «Προοδευτική», η ΔΗΚΙ, η «Νέα Πνοή» και ο Μιχάλης Ιερείδης και της ΟΕΛΜΕΚ της ΠΣΓΑ στην οποία έχουν πλειοψηφία η «Αλλαγή και η «Νέα Κίνηση» ήταν έντονη στη σημερινή συνεδρία με τις δύο τάσεις να θέλουν «να κάνουν παιγνίδι στο γήπεδο τους».
Η συνεδρία άρχισε με την έγκριση της απάντησης στον υπουργό Παιδείας με πλειοψηφία των τριών Κινήσεων και του Μ. Ιερείδη (11-10). «Αλλαγή» και «Νέα Κίνηση» χαιρέτισαν τη δημιουργία του νέου Λυκείου και τάχθηκαν υπέρ του διαλόγου, στο πλαίσιο του οποίου να επιλυθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα εμφανισθούν κατά την εφαρμογή του νέου Ωρολογίου.
Ακολούθησε καταγγελία εναντίον του προέδρου της Οργάνωσης Δημήτρη Ταλιαδώρου για τους χειρισμούς του στο θέμα του Ωρολογίου με πρόταση των τριών, την οποία υπερψήφισε και ο Μ. Ιερείδης (11-10).
Όταν τέθηκε θέμα στήριξης των μέτρων του Συνδέσμου Τέχνης η «Αλλαγή» και η «Νέα Κίνηση» αποχώρησαν από τη συνεδρία υποστηρίζοντας ότι αποφάσεις για μέτρα κλάδων θα πρέπει να λαμβάνονται από την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη.
Από εκεί και πέρα οι αποφάσεις που λήφθηκαν αργότερα ήταν με τις 11 ψήφους της πλειοψηφίας του ΚΔΣ.
Ψηφίστηκε πρώτα η υποστήριξη στα μέτρα του κλάδου της Τέχνης και αργότερα η απόφαση για σύγκληση νέου ΚΔΣ την ερχόμενη Πέμπτη για λήψη μέτρων. Σημειώνεται ότι οι Κινήσεις της πλειοψηφίας του ΚΔΣ, «Προοδευτική», η ΔΗΚΙ, η «Νέα Πνοή» υποστηρίζουν ότι η Σύγκληση Παγκύπριας Συνδιάσκεψης γίνεται μόνο όταν τα μέτρα είναι απεργιακά.
Με αυτά τα δεδομένα δεν αναφέρθηκε στην τελική ανακοίνωση θέμα σύγκλησης ΠΣΓΑ.
Η προσπάθεια τώρα της πλειοψηφίας του ΚΔΣ είναι να γίνουν κινήσεις ενημέρωσης κομμάτων και οργανώσεων και από το αποτέλεσμα να εξαρτηθεί αν τα μέτρα που θα ληφθούν την ερχόμενη Πέμπτη θα είναι απεργιακά ή όχι. Χαρακτηριστικό της ρήξης που υπάρχει είναι πως η τάση που διαμορφώνεται εντός των τριών Κινήσεων είναι ότι στην εκστρατεία για ενημέρωση δεν πρέπει να συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Δημήτρης Ταλιαδώρος.
Η ρήξη επεκτείνεται και πέραν του ΚΔΣ, στη Νέα Κίνηση, όπου γίνονται σκέψεις για αποβολή του Μιχάλη Ιερείδη από μέλος της και να του ζητήσει να καταθέσει την έδρα στο ΚΔΣ. Το θέμα πάντως δε θα τελειώσει εδώ αναμένεται αν έχει και συνέχεια με την εμπλοκή νομικών.
Τελευταίες πληροφορίες μιλούν για προσπάθεια γεφύρωσης της διαφοράς Νέας Κίνησης και του Μ. Ιερείδη.
*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν εταιρία CHR-NEWSLTD. Επιτρέπεται η διάδοση των κειμένων του μέσων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter) και εφόσον καταλήγουν στον αρχικό σύνδεσμο της είδησης.