ΟΛΤΕΚ: Επιβεβλημένη η επέκταση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης


Με ανακοίνωσή της η ΟΛΤΕΚ αναφέρει ότι μετά και το τέλος των εγγραφών που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Τεχνικές Σχολές την Πέμπτη 8/9/16 διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι για ακόμα μια Σχολική χρονιά μαθητές στερήθηκαν του δικαιώματος να εγγραφούν σε κλάδους της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης λόγο έλλειψης υποδομών.

Συνεχίζοντας σημειώνει τα εξής:  

«Είναι μετά λύπης μας που παρατηρούμε ότι ελάχιστα έχουν υλοποιηθεί από τις μέχρι τώρα υποσχέσεις που μας έχουν δοθεί διαχρονικά από το Υπουργείο.  Επανειλημμένα έχουμε προειδοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικότερα τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού ότι το πρόβλημα χρόνο με τον χρόνο θα γίνεται ολοένα και πιο έντονο.

Βιώσαμε και φέτος, κατά την διάρκεια των εγγραφών, πολλές διαμαρτυρίες, εντάσεις και αγανάκτηση από πλευράς μαθητών και γονέων καθώς αναγκάζονταν οι μαθητές να επιλέξουν διαφορετικούς κλάδους από την πρώτη τους επιλογή ακόμη και εγγραφή τους σε Λύκεια.  Να υπενθυμίσουμε ότι με επιστολές μας ημερομηνίας 15/9/15 και 5/4/16 είχαμε θέσει τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς για το θέμα αυτό.

Κατά την φετινή σχολική χρονιά η αύξηση των μαθητών του πρώτου έτους αναμένετε να ξεπεράσει το 15%.  Η τάση για στροφή πολλών μαθητών σε προγράμματα των Τεχνικών Σχολών είναι αυξητική και αναμένετε ότι χρόνο με το χρόνο το φαινόμενο θα είναι ακόμη πιο έντονο.

Θα πρέπει επιτέλους οι κατά καιρούς υποσχέσεις και εξαγγελίες της πολιτείας για την αναγκαιότητα της ανάπτυξης και επέκτασης της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης να μετατραπούν σε πράξεις.  Το φιλολογικό ενδιαφέρον από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δεν είναι αρκετό για να δώσει στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση στη Κύπρο τη θέση που της ανήκει όπως αυτό συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










167