ΟΛΤΕΚ: Να δημιουργηθούν νέες Τεχνικές Σχολές σε όλες τις πόλεις


Με ανακοίνωσή της η ΟΛΤΕΚ αναφέρει ότι κατά τις εγγραφές του Ιουνίου και Σεπτεμβρίου παρατηρήθηκε και φέτος έλλειψη θέσεων για μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στις Τεχνικές Σχολές.

Επίσης σημειώνει ότι:

«Τα τελευταία τρία χρόνια, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, βιώνουμε το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή τη μη ικανοποίησης των αιτήσεων για εγγραφή στις Τεχνικές Σχολές.  Με δεδομένη την αυξανόμενη ζήτηση θεωρούμε επιβεβλημένη ανάγκη τη δημιουργία νέων Τεχνικών Σχολών. 

Συγκεκριμένα ζητήσαμε με επιστολή μας από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού όπως δρομολογηθεί η διαδικασία για τη δημιουργία 2 επιπρόσθετων Τεχν. Σχολών στην Επαρχία Λευκωσίας, από 1 Τεχν. Σχολή στη Λεμεσό και Πάφο, καθώς και την αντικατάσταση της Τεχνικής Σχολής Αγ. Λαζάρου Λάρνακας με καινούριο κτίριο.

Πιστεύουμε πως πρέπει επιτέλους οι κατά καιρούς υποσχέσεις και εξαγγελίες της πολιτείας για την αναγκαιότητα της ανάπτυξης και επέκτασης της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης να μετατραπούν σε έργα.  Το φιλολογικό ενδιαφέρον από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δεν είναι αρκετό για να δώσει στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση στη Κύπρο τη θέση που της ανήκει όπως αυτό συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










154