ΟΛΤΕΚ: Ναι στα μέτρα αναδιάρθρωσης του εκπαιδευτικού συστήματος, όμως να τιμωρηθούν οι ένοχοι


Η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης με ανακοίνωση της δηλώνει έτοιμη να συζητήσει περαιτέρω μέτρα αναδιάρθρωσης του εκπαιδευτικού συστήματος, διορθώνοντας τυχόν στρεβλώσεις, υπό την προϋπόθεση, ότι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, όσοι ευθύνονται για την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Κύπρος, είτε αυτοί είναι τραπεζίτες, είτε είναι πολιτικοί, είτε ανήκουν σε οποιοδήποτε άλλο χώρο.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Η Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ, εκφράζει την ικανοποίησή της, για την απάλειψη από το μνημόνιο της απαίτησης της Τρόικας για αύξηση κατά μια των διδακτικών περιόδων των εκπαιδευτικών, η οποία θα είχε σαν αποτέλεσμα να μην επαναδιοριστούν 500 συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η ΟΛΤΕΚ ήταν παρούσα στις δύο συναντήσεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού δίνοντας τη συγκατάθεση της για την αποκοπή μικρού ποσοστού από τους μισθούς των εκπαιδευτικών, καθώς και τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων στην εκπαίδευση, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη της προς τους απειλούμενους με μη διορισμό συναδέλφους και στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στην υπόλοιπη κοινωνία. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε την καθοριστική συμβολή του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κυριάκου Κενεβέζου για την επίλυση του πιο πάνω θέματος.

Αντιλαμβανόμαστε σαν οργάνωση τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας και ήδη οι εκπαιδευτικοί έχουν αποδεχτεί, για τρίτη φορά τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες συνολικές άμεσες αποκοπές στους μισθούς τους πέραν του 12% (χωρίς να υπολογίζονται οι συμφωνημένες αποκοπές που θα εφαρμοστούν τον Ιανουάριο του 2014) καθώς και άλλα μέτρα τα οποία πλήττουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Τη δύσκολη τούτη ώρα δηλώνουμε έτοιμοι για συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για να συζητήσουμε περαιτέρω μέτρα αναδιάρθρωσης του εκπαιδευτικού συστήματος, διορθώνοντας τυχόν στρεβλώσεις, υπό την προϋπόθεση, ότι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, όσοι ευθύνονται για την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Κύπρος, είτε αυτοί είναι τραπεζίτες, είτε είναι πολιτικοί, είτε ανήκουν σε οποιοδήποτε άλλο χώρο.

Ταυτόχρονα αναμένουμε από την Κυβέρνηση τη λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους να αντέξουν στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν και σαν τέτοια μέτρα η ΟΛΤΕΚ προτείνει την άμεση και σημαντική μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










200