ΟΛΤΕΚ: Παρά την έντονη διαφωνία μας, ευελπιστούμε ότι ο ΥΠΠ θα δώσει αναγκαίες και ικανές λύσεις


Η Οργάνωση Λειτουργών Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΚ) ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 3/9/2015 συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ΟΛΤΕΚ παρουσίασε στον ΥΠΠ τις θέσεις της αναφορικά με διάφορα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Τεχνική Εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις και θέσεις του Υπουργού στα εν λόγω θέματα.

«Κυρίαρχο θέμα ήταν η πρόσφατη αναίρεση των συμφωνηθέντων από πλευράς του ΥΠΠ για το Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Μέσης Γενικής  Εκπαίδευσης αναφορικά με το μάθημα των Γραφικών Τεχνών.  Σε μια έντονη, αλλά συνάμα τεκμηριωμένη παρουσίαση, η ΟΛΤΕΚ εξήγησε στον κ. Υπουργό γιατί θεωρεί την εν λόγω ενέργεια απόλυτα εσφαλμένη και επιβλαβή.  Στα πλαίσια όμως της διαχρονικά εποικοδομητικής στάσης της ΟΛΤΕΚ έγιναν και εναλλακτικές εισηγήσεις ώστε να επιτευχτεί μια δίκαιη θεραπεία του προβλήματος.  Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε σύντομα την θετική απάντηση του κύριου Υπουργού που θα λύσει το πρόβλημα και θα διαφυλάξει ταυτόχρονα την εργασιακή ειρήνη κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε επίσης κατά την συνάντηση στο Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Μέσης Τεχνικής  Εκπαίδευσης, όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα ουσιαστικής διαφοροποίησης της φιλοσοφίας των διδασκομένων μαθημάτων.  Αυτό κρίνεται απαραίτητο έτσι ώστε να αναδεικνύονται και να αξιοποιούνται οι πραγματικές δυνατότητες των μαθητών.  Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η άσκοπή ταλαιπωρία των παιδιών και να τους δοθεί η ευκαιρία να χτίσουν το μέλλον τους όπως αυτοί το θέλουν και μπορούν.  Δεν υπάρχουν ιερά μαθήματα, υπάρχει μόνο το ιερό δικαίωμα της εκπαίδευσης του κάθε ανθρώπου εκεί όπου θέλει και μπορεί για να χτίσει το δικό του μέλλον.

Επιπρόσθετα, η Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ ενημέρωσε τον ΥΠΠ για την κακή κτηριακή κατάσταση αριθμού Τεχνικών Σχολών αλλά και την αναγκαιότητα ώστε να εξευρεθούν άμεσα κατάλληλοι χώροι για την λειτουργιά επιπρόσθετων νέων Τεχνικών Σχολών.  Όπως είναι γνωστό, αριθμός μαθητών κάθε χρόνο δεν γίνεται δεκτός στις Τεχνικές λόγω έλλειψης χώρων διδασκαλίας.

Παρά την έντονη διαφωνία μας, κυρίως για το θέμα των Γραφικών Τεχνών στα Λύκεια, επενδύουμε στο ειλικρινές ενδιαφέρον του έντιμου Υπουργού για την Κυπριακή Εκπαίδευση. Ευελπιστούμε ότι θα δώσει αναγκαίες και ικανές λύσεις που θα εξασφαλίζουν συνέχεια της παραγωγικής πορείας των εκπαιδευτικών δρώμενων του τόπου μας κατά την διάρκεια της θητείας του».   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










159