ΟΛΤΕΚ προς Υπ. Παιδείας: «Έχετε ξεφύγει από την πρόταση που εισηγηθήκατε...»


Με ανακοίνωσή της, η ΟΛΤΕΚ εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας κατηγορώντας τον ότι υποχώρησε από τη δική του εισήγηση για το μάθημα των Εικαστικών και Γραφικών Τεχνών υποκύπτοντας στις πιέσεις του ισχυρού, εννοώντας την ΟΕΛΜΕΚ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Η σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΠ «Μικρές βελτιωτικές αλλαγές στο Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης» μας οδηγεί στα χαρακώματα.  Η αλλαγή του ενοποιημένου υποχρεωτικού μαθήματος της  6ης Δέσμης «Καλών Τεχνών», Εικαστικές και Γραφικές Τέχνες της Β’ και Γ’ Λυκείου, σε επιλεγόμενο Γραφικές Τέχνες της ίδιας δέσμης, μόνο για την Γ΄ Λυκείου, γκρεμίζει την ειλικρινή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Είναι λυπηρό να διαπιστώνουμε ότι ο έντιμος ΥΠΠ υποκύπτει στις πιέσεις του ισχυρού και αφήνει το σωστό και δίκαιο να κατακρημνίζετε.  Εμείς επιζητούσαμε «καθαρές λύσεις» που δεν θα άφηναν περιθώρια σκοπιμοτήτων και οπισθοδρόμησης.  Εν’ τούτοις, υποχωρήσαμε στη δική σας εισήγηση, την οποία έχετε προς το παρόν εσείς ο ίδιος εγκαταλείψει.

Υπάρχει μεγάλη πίκρα και αγανάκτηση με την αλλαγή που έχετε επιφέρει στην πρόταση που έχει ήδη εγκριθεί  από το Υπουργικό Συμβούλιο. Έχοντας υπόψη την δική μας εποικοδομητική στάση καθ’ όλη την διάρκεια της προσπάθειας σας για αλλαγές προς όφελος της ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΜΟΝΟ, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι ακόμα μια χρονιά δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για την Τεχνική Εκπαίδευση.

Η ΟΛΤΕΚ θα αντιδράσει για το πιο πάνω θέμα, το οποίο θα μελετήσει σε έκτακτη συνεδρία του ΚΔΣ την ερχόμενη βδομάδα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα για τη πολιτική που θα ακολουθήσει".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










104