Ανακοίνωση της Ομάδα Πρωτοβουλίας Καθηγητών Αγγλικών Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει τα ακόλουθα:
«Μετά από την έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου των Αγγλικών στις 28 Μαρτίου και αφού δεν είχαμε εξελίξεις στο θέμα της αποκοπής των 2.5 διδακτικών περιόδων, λόγω της αδράνειας του Δ.Σ του Συνδέσμου Αγγλικών ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ να υλοποιήσει τις αποφάσεις και τα μέτρα που πάρθηκαν στη συνέλευση, συστάθηκε εθελοντική Ομάδα Πρωτοβουλίας Καθηγητών Αγγλικώνγια να αγωνιστεί δυναμικά για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τουκλάδου. Κατόπιν γνωμάτευσης από τον δικηγόρο κ. Ανδρέα Αγγελίδη για την παράνομη αναβολή των εκλογών και την παράταση της θητείας του «Διοικητικού Συμβουλίου», η Ομάδα Πρωτοβουλίας απέστειλεεπιστολήπρος τοΔ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία και επισυνάπτεται.
Οι δράσεις της Ομάδας Πρωτοβουλίας Καθηγητών Αγγλικών περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
Έχουν επίσης προγραμματιστεί τα ακόλουθα:
Η Ομάδα Πρωτοβουλίας διαβεβαιώνει τον κλάδο ότι θα εξακολουθήσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς όλες τις κατευθύνσεις».
Επιστολή Ανδρέας Σ. Αγγελίδη στην ΟΕΛΜΕΚ
«Πρόεδρο και Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ΟΕΛΜΕΚ
Λευκωσία Ημερ.: 22/04/2015
Κύριοι,
Θέμα: Σύνδεσμος Καθηγητών Αγγλικών
Έχω εντολή από 21 καθηγητές μέλη του πιο πάνω Συνδέσμου, τα ονόματα των οποίων φαίνονται στον επισυνημμένο πίνακα, για να θέσω ένα εξαιρετικής σημασίας για τις δημοκρατικές και νομικές διαδικασίες κατά τη συνδικαλιστική τάξη πραγμάτων που αφορά στην «ηγεσία» του Συνδέσμου.
α) Την 28/03/2015 κλήθηκε γραπτώς Έκτακτη Γενική Συνέλευση με συγκεκριμένο, μοναδικό θέμα, «........ συζήτηση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί για τα νέα ωρολόγια προγράμματα σχετικά με τα μαθήματα των Αγγλικών».
β) Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου έχει όμως εκπνεύσει από τις 24/3/2015 και έστω και αν είχε εγερθεί από τα μέλη το ζήτημα της παράνομης σύγκλησης της πιο πάνω Γενικής Συνέλευσης στις 28.3.2015, εντούτοις τότε, χωρίς να είναι θέμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης τέθηκε προς ψήφιση θέμα για παράταση της θητείας, παράνομα, χωρίς την προκήρυξη εκλογών βάση του καταστατικού!
γ) Είναι αίτημα των πελατών μου – μελών του Συνδέσμου, όπως άμεσα παραιτηθεί το νυν Διοικητικό Συμβούλιο ως αυθαίρετα διατηρείται στην εξουσία και να προκηρυχθούν ταυτόχρονα εκλογές για επιλογή νέου Διοικητικού Συμβούλιου.
δ) Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα προς αποφυγή δικαστικών διαδικασιών.
Με εκτίμηση,
Ανδρέας Σ. Αγγελίδης δ.ε.π.ε.
Δικηγόροι»