ΟΧΙ στο συνεταιρισμό με το ΘΑ-ΝΑΤΟ


ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΙΑΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ*

63 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Η στρατιωτική αυτή συμμαχία, από την ίδρυση της έχει ως στόχο να εκμεταλλευτεί τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και άλλες συνθήκες για να εξυπηρετήσει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των μελών του.

Το δίδυμο έγκλημα που έγινε εις βάρος της Κύπρου και του λαού μας το 1974, έχει τις ρίζες του στα σχέδια που έγιναν στα στρατιωτικά εργαστήρια του ΝΑΤΟ. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτής της αιματηρής και απάνθρωπης πολιτικής, όπου με τις δήθεν « ειρηνευτικές επεμβάσεις» βυθίζουν στο αίμα ολόκληρους λαούς, όπως την Παλαιστίνη, το Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν.

Εδώ και χρόνια γίνετε λόγος για ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη ( ΣγΕ), που είναι προθάλαμος του ΝΑΤΟ. Όσο και αν ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ που εμφανίζονται ως πατριώτες και θέλουν να κάνουν τη κοινή γνώμη να πιστέψει το παραμύθι τους ότι είναι πρόγραμμα της Ε.Ε. που έχει να κάνει με την ασφάλεια, δεν πρόκειται να πείσει κανένα. Είναι ειρωνεία να μας λέει από τη μία ότι θέλει το καλό της Κύπρου και του λαού μας και από την άλλη να θέλει να εντάξει τη μικρή μας πατρίδα στο ΝΑΤΟ. Θέλει δηλαδή τα αδέλφια μας και τα παιδιά μας να σκοτώνουν άμαχους και παιδιά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, θέλει η Κύπρος να γίνει σταθμός μεταφοράς οπλισμού που προορίζεται για τις αιματηρές τους επιθέσεις. Επίσης πολλές φορές έκανε αναφορά ότι θέλει την απόσυρση των Τουρκικών στρατευμάτων, πως κ. Αναστασιάδη, αφού με την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ θα υπάρχουν ΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις;

Λυπούμαστε αλλά το επιχείρημα του κ. Αναστασιάδη, ότι η ένταξη μας στο ΝΑΤΟ θα βοηθήσει στην εκπλήρωση των στόχων μας, γιατί θα ανοίξει το δρόμο για τη συνεργασία μας με τις μεγάλες δυνάμεις, δεν ευσταθεί. Η μη ένταξη μας μέχρι στιγμής στον ιμπεριαλιστικό αυτό οργανισμό, δεν περιθωριοποίησε σε καμία των περιπτώσεων την συνεργασία της Κύπρου με το διεθνή παράγοντα. Αντίθετα τα τελευταία χρόνια οικοδομήθηκαν ισχυροί δεσμοί με αρκετά ισχυρές χώρες σε όλα τα επίπεδα.

Το μόνο Kόμμα που εναντιώνεται με όλες του τις δυνάμεις στην ένταξη της Κύπρου στο συνεταιρισμό με το ΘΑ-ΝΑΤΟ είναι το ΑΚΕΛ και ο μόνος υποψήφιος που ξεκάθαρα εναντιώνεται είναι ο Σταύρος Μαλάς. Γιατί ναι εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε συνένοχοι στα εγκλήματα που σχεδιάζουν ενάντια στους λαούς, γιατί εμείς δεν θέλουμε να ενταχθούμε σε ένα οργανισμό που ευθύνεται για το δίδυμο έγκλημα εις βάρος της Κύπρου και του λαού μας, γιατί δεν θέλουμε η Κύπρος μας να γίνει διαμετακομιστικός σταθμός οπλισμού και ο κυπριακός λαός να βάψει με αίμα τα χέρια του, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του πλούτου χαράζοντας με αίμα τα σύνορα του κόσμου, γιατί εμείς δεν θέλουμε να σκοτώνουμε άμαχους και παιδιά. 

Ως η νέα γενιά της Κύπρου, που θα αποτελέσουμε το μέλλον του τόπου μας, ας μην αφήσουμε να περάσουν οι πολιτικές που θέλουν να υποδουλώσουν τη χώρα μας, εντάσσοντας την σε αυτόν το εγκληματικό για την ανθρωπότητα οργανισμό. Στη μεγάλη μάχη των προεδρικών εκλογών, όπου κρίνεται το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, ας δώσουμε μία ισχυρή απάντηση στηρίζοντας το Σταύρο Μαλά, που ξεκάθαρα εναντιώνεται στην ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και κατ’ επέκταση στο ΝΑΤΟ.

*Μέλος Κ.Σ ΕΔΟΝ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










161