Παναγιώτα Γεωργίου: Με βαθμό πρόσβασης 19.30 επιλέγει Κομμωτική


Η άριστη απόφοιτος της Tεχνικής Σχολής Πάφου μιλά στο Paideia-News για την επιλογή της και τους στόχους της

 «Η Aισθητική και η Κομμωτική είναι τέχνη, είναι δημιουργία και σαν τέτοια την λατρεύω και επιθυμία μου είναι να την διδαχθώ και να την υπηρετήσω ως επαγγελματίας», δήλωσε στο Paideia-News η αριστούχος απόφοιτη της Tεχνικής Σχολής Πάφου του Τμήματος ΑΚ με γενικό βαθμό 18 και 11/12 Παναγιώτα Γεωργίου του Κώστα, που εξασφάλισε  στις Παγκύπριες Εξετάσεις  για τα ΑΑΕΙ Ελλάδος βαθμό πρόσβασης 19.30

Η Παναγιώτα είναι το μικρότερο από τα τέσσερα κορίτσια της οικογένεια της. Ο πατέρας της κατάγεται από την κατεχόμενη επαρχία Κερύνειας και η μητέρα της από την επαρχία Πάφου. Άριστη μαθήτρια από τα πρώτα χρόνια του Δημοτικού και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο. Όταν ήρθε η ώρα για το Λύκειο έκανε την επιλογή της προς έκπληξη όλων όσων θέλουν ένα άριστο μαθητή να επιλέγει το Λύκειο και τα μαθήματα κατεύθυνσης  για τη συμμετοχή του στις Παγκύπριες εξετάσεις.

Η Παναγιώτα έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη  την επιλογή της και ζήτησε από την οικογένεια της να  σεβαστούν την επιθυμία της να φοιτήσει στην Τεχνική Σχολή ν σπουδάσει Κομμωτική  συνδυάζοντας μαζί και την Αισθητική.

Το οικογενειακό της περιβάλλον  προσπάθησε να την κάνει να αλλάξει γνώμη λέγοντας της ότι δεν είναι εύκολο επάγγελμα η κομμωτική. Χρειάζεται πολλές ώρες ορθοστασία. Μπροστά όμως στην επιμονή της Παναγιώτας δέχθηκαν και στήριξαν την απόφαση της να ακολουθήσει  αυτό που πραγματικά αγαπά και που θέλει να σπουδάσει. Συναντήσαμε την  Παναγιώτα στο σπίτι της στη Λέμπα. Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας μίλησε για το όνειρό και τους  επαγγελματικούς στόχους της που δεν έχουν όρια με την Κομμωτική και την Αισθητική.

ΕΡ.: Γιατί επέλεξες την Κομμωτική/Αισθητική;

ΑΠ.: Για ένα απλό αλλά πολύ σημαντικό για μένα λόγο, Ακριβώς γιατί αγαπώ την Κομμωτική. Τη γνώρισα τα τελευταία τρία χρόνια όταν δούλευα τα καλοκαίρια σε κομμωτήρια Σε συνδυασμό με την Αισθητική θα κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Πιστεύω ότι  είναι πολύ σημαντικό για τον καθέναν από εμάς να κάνει επιλογές που ο ίδιος θέλει και επιθυμεί και όχι γιατί του το επιβάλλουν άλλοι τι σπουδές θα ακολουθήσει.

ΕΡ.: Αποφάσισες σε ποια σχολή θα  σπουδάσεις;

ΑΠ.: Με τον βαθμό πρόσβασης που πέτυχα στις παγκύπριες 19.30,  σίγουρα  εξασφαλίζω θέση στα ΤΕΙ  Ελλάδας που ήταν ο αρχικός στόχος. Μια όμως ευχάριστη εξέλιξη αλλάζει λίγο  την επιλογή ως προς τη σχολή . Μου δόθηκε η μία και μοναδική υποτροφία που δίνεται παγκύπρια από το Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗ . Πρόκειται για  ετήσια υποτροφία  σπουδών σε όποια ειδικότητα και όποιο παράρτημα  του ΙΕΚ ΑΚΜΗ  επιθυμώ να σπουδάσω αισθητική – κομμωτική. Επιλέγω Θεσσαλονίκη.

ΕΡ.: Ήταν το όνειρό σου από μικρή να γίνεις κομμώτρια; Τι είναι εκείνο που σε έκανε να την  αγαπήσεις;

ΑΠ.: Ναι, από πολύ μικρή ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με την κομμωτική και την αισθητική. Οι γονείς μου πάντα με στήριζαν στις επιλογές μου. Επειδή είχα καλούς βαθμούς με ρωτούσαν κατά διαστήματα αν άλλαξα γνώμη ή αν ήθελα να επιλέξω κάτι άλλο. Αλλά όταν  τους απαντούσα: «ΟΧΙ»,  τότε μου έλεγαν: «Εντάξει να κάνεις αυτό που θέλεις».

Όταν πήγα στην Τεχνική Σχολή είχαμε για καθηγήτρια Κομμωτικής την κυρία Χριστιάνα Αριστείδου, η οποία μας έκανε πραγματικά να αγαπήσουμε το επάγγελμα. Με τον τρόπο της, μας μετέφερε όμορφα μηνύματα για το επάγγελμα – την τέχνη της κομμωτικής. Μας έκανε να νοιώσουμε ότι πρέπει να αγαπάς τη δουλειά σου για να προχωρήσεις. Μας βοήθησε να καταλάβουμε αν πραγματικά μας αρέσει ή όχι  ο τομέας αυτός.  

ΕΡ.: Με την κρίση που υπάρχει σήμερα σε όλους  σχεδόν τους κλάδους πιστεύεις ότι σαν κομμώτρια και αισθητικός υπάρχει ελπίδα για καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση; 

ΑΠ.:  Σίγουρα για το μέλλον δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Όμως ξεκινώ να κάνω εκείνο που πραγματικά θέλω, εκείνο που αγαπώ και θα νοιώθω όμορφα στη ζωή μου.

ΕΡ. Τι είναι για σένα η Κομμωτική – Αισθητική;

ΑΠ. Την ώρα που αρχίζεις να χτενίζεις, να βάφεις, να περιποιείσαι ένα πρόσωπο, εκείνη τη στιγμή  αισθάνεσαι ότι  δημιουργείς κάτι όμορφο, κάτι καινούριο, κάτι ξεχωριστό. Ξεχνιέσαι από οτιδήποτε άλλο και αφήνεσαι στο να δημιουργήσεις κάτι όμορφο, κάτι που σε ευχαριστεί εσένα αλλά και που κάνει τους ανθρώπους που σε εμπιστεύονται να νοιώθουν ακόμα πιο όμορφα. Τους κάνει χαρούμενους.

ΕΡ.: Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον; Θα ανοίξεις δικό σου κομμωτήριο;

ΑΠ.: Όχι δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο στο στάδιο αυτό . Εμένα που αρέσει να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και στους δύο τομείς Αισθητικής και Κομμωτικής και να εργαστώ  σε μεγάλες εταιρείες ή ακόμα και σε τηλεόραση στα διάφορα γυρίσματα  όπου εκεί κομμώτριες και αισθητικοί έχουν ένα πολύ ξεχωριστό ρόλο στην εμφάνιση των παρουσιαστών ή των ηθοποιών. Κάπως έτσι το έχω στο μυαλό μου. Να πετύχω σε τέτοιο βαθμό  που να μπορώ να εργαστώ σε ένα περιβάλλον που θα νοιώθω άνετα και ήρεμα.

ΕΡ.: Η φοίτηση στην Τεχνική Σχολή σε βοήθησε σε αυτή την επιλογή σου;

ΑΠ.: Πάρα πολύ. Στην  τεχνική σχολή υπάρχουν οι διάφοροι κλάδοι και οι καθηγητές είναι εξειδικευμένοι ο καθένας στον κλάδο του.  Δεν μας διδάσκουν  και δεν μας εκπαιδεύουν μόνο  αλλά  κάνουν και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Συζητούν με τους μαθητές για το επάγγελμα  που θέλουν να ακολουθήσουν. Δίνουν πληροφορίες, ενημερώνουν και  προσφέρουν την ευκαιρία να επισκεφθούν  οι μαθητές και να εργαστούν σε διάφορους χώρους για τους οποίους ενδιαφέρονται. Αυτό πιστεύω βοηθά πολύ  στο να αποκτήσει ένας νέος  καλύτερη άποψη για τον τομέα που σε ενδιαφέρει.

ΕΡ.: Τι μήνυμα στέλλεις στα παιδιά που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τι θέλουν να σπουδάσουν;

ΑΠ.: Να κάνουν αυτό που οι ίδιοι πραγματικά θέλουν. Αρκεί μόνο να αγαπούν και να νοιώθουν ήρεμα και όμορφα! Να μην ακολουθήσουν ένα κλάδο που δεν τους αρέσει απλά και μόνο γιατί  τους τον επιβάλλουν άλλοι. Αν κάτι δεν το αγαπάς και δεν σου αρέσει  πως θα προχωρήσεις  στη ζωή σου! 

*Τα πνευματικά δικαιώματα του Paideia-News ανήκουν στην εκδοτική εταιρία CHR-NEWS LTD. Απαγορεύεται αυτηρώς η αναδημοσίευση ή εκμετάλλευση κειμένων από άλλες ιστοσελίδες. Επιτρέπεται η διάδοσή της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κοινοποίηση).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










224