Πανεπιστήμιο Frederick: Υποψήφιο για το βραβείο “Πράσινο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα”


H Επιτροπή Αξιολόγησης των “Περιβαλλοντικών Βραβείων” της Green Dot Κύπρου, επέλεξε το Πανεπιστήμιο Frederick ως ένα από τους τρεις εκπαιδευτικούς οργανισμούς που προτάθηκαν για το βραβείο στην κατηγορία “Πράσινο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα”. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Frederick η συμπερίληψη του Πανεπιστημίου στις υποψηφιότητες για την κατηγορία αυτή αποτελεί σημαντική διάκριση, αφού η Επιτροπή Αξιολόγησης είχε ενώπιων της ένα πολύ μεγάλο αριθμό υποψήφιων οργανισμών.

«Η συμπερίληψη του Πανεπιστημίου Frederick στους τρεις επικρατέστερους οργανισμούς για το βραβείο στην κατηγορία “Πράσινο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα”, αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη, αφού το Πανεπιστήμιο κατά τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πλούσια ερευνητική, επιστημονική και κοινωνική δράση στα ευρύτερα θέματα του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Frederick:

  • Προσφέρει το μοναδικό στην Κύπρο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc) και διδακτορικό (PhD) στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη.
  • Μαζί με ένα δίκτυο τεσσάρων Πανεπιστημίων του εξωτερικού προσφέρει το εξ’ αποστάσεως , διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα (ΜSc) για την Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.
  • Έχει ενσωματώσει σε αρκετά προγράμματα της Σχολής Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών θέματα που συνδέονται με την εξοικονόμηση ενέργειας και γενικότερα με φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. 
  • Προχώρησε στην παραγωγή πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού στα θέματα της διαχείρισης απορριμμάτων, για τη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Green-Dot και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Το υλικό αυτό ήδη αξιοποιείται από τα σχολεία.
  • Δημιούργησε τη Μονάδα Διατήρησης της Φύσης, που με τη δράση της αποτελεί σημείο αναφοράς στα θέματα βιοποικιλότητας, διαχείρισης φυσικών πόρων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Κύπρο.
  • Από το 2006 έχει εκπονήσει πέραν των 40 περιβαλλοντικών ερευνητικών έργων.
  • Ανέπτυξε τη Στρατηγική της Κύπρου για τη Βιοποικιλότητα, συντονίζοντας ένα δίκτυο πολλών επιστημόνων από έξι Πανεπιστήμια και άλλους ερευνητικούς οργανισμούς.
  • Συμμετέχει σε μεγάλα διεθνή περιβαλλοντικά δίκτυα.
  • Έχει αναπτύξει πλούσια εθελοντική περιβαλλοντική δράση.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα περιβαλλοντικά βραβεία της Green Dot Κύπρου γίνεται στη διεύθυνση http://www.inbusinessgreenawards.com/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










205