Πανευρωπαϊκή πρωτιά της Κύπρου στην έρευνα


 Κυπριακοί φορείς διεκδικούν μέχρι και 15 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία Κέντρων Αριστείας

Στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά ανάμεσα στις χώρες που εξασφάλισαν χρηματοδότηση για την προετοιμασία της δημιουργίας Ερευνητικών Κέντρων Αριστείας, κατατάσσεται η Κύπρος στον πίνακα αποτελεσμάτων του Προγράμματος «Teaming for Excellence», το οποίο αποτελεί μέρος του πλαισίου «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Εννέα από τις τριάντα προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν πανευρωπαϊκά είναι κυπριακές. Συνολικά υποβλήθηκαν 208 προτάσεις από 15 κράτη-μέλη της ΕΕ καθώς και 11 συνεργαζόμενες με το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» χώρες οι οποίες είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Τα κυπριακά Δίκτυα Συνεργασίας έχουν εξασφαλίσει συνολικό ποσό άνω των 3.5 εκ. ευρώ για την πρώτη φάση της Πρόσκλησης κατά την οποία θα καταρτιστούν επιχειρηματικά πλάνα (Business Plans)για τη δημιουργία Ερευνητικών Κέντρων Αριστείας. Στη δεύτερη φάση του Προγράμματος, τα εν λόγω πλάνα θα υποβληθούν στην ΕΕ, διεκδικώντας ποσό ύψους 15 εκ. ευρώ το καθένα.

Τα κυπριακά Δίκτυα που έχουν επιλεγεί συντονίζονται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2), το Πανεπιστήμιο Κύπρου (2), το Ινστιτούτο Κύπρου (2), το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών (1), ο Δήμος Λάρνακας (1) και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (1). Ένας αριθμός άλλων κυπριακών Φορέων συμμετέχουν επίσης στα πιο πάνω Δίκτυα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153