Πανίκος Πουτζιουρής: Τα πλεονεκτήματα του ΜΒΑ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus


ΕΡ: Πείτε μας λίγα λόγια για το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και τη καινούργια Πανεπιστημιούπολη του.

ΑΠ: Το UCLan Cyprus είναι το μόνο Βρετανικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο. Είναι ένα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο επίσημα εγγεγραμμένο στο μητρώο Πανεπιστήμιων του Υπουργείου Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα τα προγράμματα (πτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου) είναι πλήρως αξιολογημένα και αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου, το ΚΥΣΑΤΣ, και την ΕΑΙΠ. Τα πτυχία του UCLan Cyprus θα είναι κοινά με αυτά του Ηνωμένου Βασιλείου, σχεδιασμένα με όλα τα πρότυπα ποιότητας, αναγνωρισμένα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο (από το Quality Assurance Agency, QAA) όσο και στην Κύπρο, λαμβάνοντας έτσι διπλή διαπανεπιστημιακή αναγνώριση. Το UCLan Cyprus θα δεχτεί τους πρώτους φοιτητές του στις 2 Οκτωβρίου 2012 στη Λάρνακα, σε μια ολοκαίνουργια Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή Πύλας, λειτουργική, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και αίθουσες διδασκαλίας, προσφέροντας άριστη Βρετανική ανώτατη μόρφωση. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις αποτελούν πρότυπο για τα κυπριακά και ευρωπαϊκά δεδομένα. Το UCLan Cyprus είναι το νεότερο Πανεπιστήμιο που έχει κατασκευαστεί στην Ευρώπη αυτή την στιγμή, κτισμένο με τις αυστηρότερες αρχιτεκτονικές και λειτουργικές προδιαγραφές που δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για εξαιρετικό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με μια ευχάριστη φοίτηση. Είναι ένα πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο που κινείται στους ρυθμούς της σύγχρονης εκπαίδευσης, με παγκόσμιου επιπέδου ερευνητικά κέντρα, με εστίαση στην εργοδότηση, και με δίδακτρα που ανταποκρίνονται στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες του σήμερα.

Η Πανεπιστημιούπολη είναι ανοικτή καθημερινά προς όλους τους υποψήφιους φοιτητές και γονείς για ξεναγήσεις.

ΕΡ: Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του προγράμματος ΜΒΑ που προσφέρει το Πανεπιστήμιο σας;

ΑΠ: Το MBA είναι το πιο φημισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που αναδεικνύει τα προσόντα διαχείρισης στον κόσμο των επιχειρήσεων. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν ή να διατηρήσουν μια επιτυχημένη διευθυντική θέση ή/και επαγγελματική σταδιοδρομία. Λόγω της διάρκειας του (12 μήνες), το δικό μας ΜΒΑ έχει σχεδιαστεί ειδικά για όσους έχουν ήδη εργαστεί σε διευθυντική, τεχνική ή επαγγελματική θέση. Όλα τα μαθήματα θα διδάσκονται από εξαίρετους και ταλαντούχους ακαδημαϊκούς, κατόχους διδακτορικού, με εκτεταμένη έρευνα και διεθνή εμπειρία. Μετά από μια σειρά παρακολούθησης μαθημάτων που προσφέρουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των επιχειρήσεων και τα εφόδια για το πώς να κυριαρχήσει στις διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες, στο τομέα του εμπορίου, στα οικονομικά και στρατηγικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ηγέτες των επιχειρήσεων, το πρόγραμμα μας κορυφώνεται με την διατριβή του ΜΒΑ. Αυτό το πρακτικό κομμάτι μπορεί να πάρει τη μορφή πρακτικής άσκησης, και να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε κάποιο τομέα των επιχειρήσεων που θα φιλοξενήσει το μελετητή. Εκτός από την ακαδημαϊκή αριστεία και την πρακτική εκμάθηση, το MBA παρέχει μια δυναμική διαδικασία της προσωπικής ανάπτυξης και διαχείρισης, προσφέροντας ευκαιρίες δικτύωσης σε όλη την Ευρώπη και ανά το παγκόσμιο.

ΕΡ: Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος;

ΑΠ: Το πανεπιστήμιο μας έχει υψηλά πρότυπα για την εισδοχή φοιτητών. Ζητούμε πτυχίο από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο και τουλάχιστον δύο χρόνια σχετική επαγγελματική εμπειρία. Για τους διεθνείς φοιτητές, εκτός από την ικανοποίηση των παραπάνω, το Πανεπιστήμιο απαιτεί βαθμολογία τουλάχιστον 6,5 στα IELTS και 600-650 στο TOEFL (paper-based test) ή τουλάχιστον 250 στο TOEFL (computer-based test).

ΕΡ: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα εργοδότησης που θα προσφέρει το UCLan Cyprus στους φοιτητές του σε σχέση με άλλα πανεπιστήμια στην Κύπρο:

ΑΠ: Όπως έχω προαναφέρει, το UCLan Cyprus προσφέρει κοινά πτυχία (joint degrees) από τα δύο Πανεπιστήμια, το UCLan Cyprus και το UCLan Ηνωμένου Βασιλείου, έτσι το πτυχίο είναι αναγνωρισμένο και στις δύο χώρες. Τα μαθήματα που προσφέρονται στο UCLan Cyprus είναι τα ίδια με αυτά στην Βρετανία άρα υπάρχει απόλυτη ακαδημαϊκή και ποιοτική συνάφεια μεταξύ των δύο προγραμμάτων. Τα προγράμματά μας θα διδάσκονται στα Αγγλικά, και θα είναι του ίδιου επιπέδου με αυτά στην Αγγλία. Αυτό βελτιώνει τη θέση του κάθε φοιτητή στην αγορά εργασίας τη στιγμή που πολλοί απόφοιτοι καθαρά ελληνόφωνων προγραμμάτων αντιμετωπίζουν δυσκολία με την αγγλική γλώσσα. Επιπλέον, οι φοιτητές μας θα μπορούν να σπουδάσουν είτε εξολοκλήρου στην Κύπρο, είτε να μεταφέρουν τις σπουδές τους στο UCLan στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η επιλογή που θα έχουν οι φοιτητές είναι μεγάλης σημασίας λαμβάνοντας υπόψη το οικονομικό κλίμα που επικρατεί σήμερα που πιθανόν να επιβάλλει το άνοιγμα επιλογών φοίτησης αλλά και εργοδότησης και στο εξωτερικό.

ΕΡ: Υπάρχουν και προγράμματα μερικής παρακολούθησης για στελέχη επιχειρήσεων; Αν ναι, ποια είναι η διάρκεια τους;

ΑΠ: Το πρόγραμμα προσφέρεται νωρίς το βράδυ και το Σάββατο. Υπάρχει φυσικά δυνατότητα ευελιξίας στο πρόγραμμα ώστε να προσαρμόζεται τόσο για τους νέους, δυναμικούς επιστήμονες (με στόχο το fast track) όσο και για τους επαγγελματίες ή/και γονείς που εργάζονται όπου και θα έχουν την επιλογή να το παρακολουθούν με μερική απασχόληση (part-time). Δίνουμε την ευκαιρία στους MBA φοιτητές μας να εξισορροπήσουν τη μελέτη, την εργασία και την οικογενειακή ζωή. Η μέγιστη ολοκλήρωση των μαθημάτων είναι δύο έτη.

Πληροφορίες

UCLan Cyprus: 24812121, admissions@uclancyprus.ac.cy, www.uclancyprus.ac.cy

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










245