Παράταση αγωνίας για τους διορισμούς στη Δημοτική. Αιωρούνται 35 θέσεις. Τετάρτη απαντά το υπ. Οικονομικών


Όμως, συμπληρωματικές πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας www.paideia-news.com από έγκυρες πηγές, αναφέρουν ότι η κύρια αιτία της καθυστέρησης, τουλάχιστον στη Δημοτική οφείλεται στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο, εδώ και εβδομάδες δεν έχει απαντήσει στο υπουργείο Παιδείας αν αποδέχεται την μια επιπλέον ώρα που δίνεται στους υπεύθυνους τμήματος της Α΄ και Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων. Αυτή η μια ώρα αποτελεί μέρος συμφωνίας της ΠΟΕΔ και του υπουργείου Παιδείας. Σε περίπτωση που η απάντηση του υπ. Οικονομικών είναι αρνητική, τότε οι θέσεις στη Δημοτική θα μειωθούν κατά 35.

Αυτό το δεδομένο (ακριβή αριθμό θέσεων) περιμένει με τη σειρά της και η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, η οποία έχει προχωρήσει τη διαδικασία, πλην όμως, δεν μπορεί να την ολοκληρώσει.

Είναι εμφανές πλέον ότι οι θέσεις μετά τις παρατηρήσεις της Τρόικας θα δίνονται με το σταγονόμετρο, αφού οι πιέσεις για μείωση των κρατικών δαπανών είναι ασφυκτικές.

Οι ίδιες έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οριστική απάντηση του υπ. Οικονομικών θα δοθεί στο υπ. Παιδείας αύριο Τετάρτη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










167