Παρέμβαση Γ. Ελεγκτή και Επ. Διοικήσεως στο ΥΠΠ για τις αντικαταστάσεις Μέσης και Δημοτικής


Το θέμα του διαφορετικού καθεστώτος εργοδότησης των αντικαταστατών Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης θέτουν με παρεμβάσεις τους στο Υπουργείο Παιδείας η Επίτροπος Διοικήσεως και ο Γενικός Ελεγκτής. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Paideia-News, οι δύο θεσμοί αποφεύγουν να τοποθετηθούν επί του θέματος και ζητούν διευκρινίσεις για τους όρους εργοδότησης των αντικαταστατών στη Δημοτική και στη Μέση. Το παράπονο που κατατέθηκε και τίθεται ως ερώτημα στο Υπουργείο Παιδείας είναι γιατί στη Δημοτική οι εκπαιδευτικοί  όταν κάνουν αντικατάσταση να πληρώνονται πλήρες ωράριο ενώ στη Μέση μόνο τις ώρες διδασκαλίας τους.     

Η πρώτη επιστολή στάλθηκε στο Υπουργείο από την Επίτροπο Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου στις 14 του Μάη με αφορμή σχετική επιστολή- παράπονο της Επιτροπής Συμβασιούχων Αντικαταστατών Μέσης.  Ακολούθησε στις 29 του Μάη η επιστολή από το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή, στην οποία περιλαμβάνεται η επιστολή- καταγγελία ενός συμβασιούχου Μέσης, που για λόγους προσωπικών δεδομένων, έχει σβηστεί το όνομά του.

Όπως πληροφορούμαστε Παιδείας βασικό επιχείρημα του Υπουργείου για τη διαφορετική μεταχείριση είναι το γεγονός ότι στη Δημοτική, ο αντικαταστάτης δάσκαλος συμμετέχει σε ολόκληρο το πρόγραμμα της ημέρας με παιδονομίες ενώ όταν αντικαθιστά βοηθό διευθυντή τα καθήκοντα είναι περισσότερα.

Αναμένεται ότι εντός των προσεχών ημερών το Υπουργείο θα δώσει την απάντησή του στα γραφεία  των δυο θεσμών του κράτους.   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










923