Παρουσίαση βιβλίου της νηπιαγωγού Ελ. Καρβουνάρη: «Το θρησκευτικό δράμα ως μέσο θρησκευτικής αγωγής»


Πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη 1η Νοεμβρίου στην Πάφο, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΣΕΚ στις 6.00μ.μ. και στη Λευκωσία την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων Πολιτιστικού ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ η παρουσίαση του βιβλίου «Το θρησκευτικό δράμα ως μέσο θρησκευτικής αγωγής – σχεδιασμός και εφαρμογή μαθημάτων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας», της εκπαιδευτικού Ελένης Καρβουνάρη.
Η Ελένη Καρβουνάρη είναι νηπιαγωγός, θεολόγος και συγγραφέας. Το βιβλίο αποτελεί διπλωματική μελέτη για την εξασφάλιση μεταπτυχιακού τίτλου Θεολογίας, η οποία αρίστευσε. Εκδόθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου για να μπει στη βιβλιοθήκη του δασκάλου στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «...μέσα από τεχνικές θεάτρου και χρησιμοποιώντας εικαστικές τέχνες, λογοτεχνία, μουσική και κίνηση μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για την αγάπη, την ανιδιοτελή προσφορά, τον σεβασμό , την ειρηνική συμβίωση και άλλες αξίες. Ελάτε να γνωρίσετε μια εναλλακτική προσέγγιση που ελευθερώνει τη δυναμική των παιδιών, προωθεί τη δημιουργική σκέψη, έχει παιγνιώδη μορφή και οδηγεί στην απόχτηση προσωπικών εμπειριών».
Τη βιβλιοπαρουσίαση στη Πάφο θα χαιρετήσει ο Α λειτουργός εκπαίδευσης δρ. Κώστας Χαμπιαούρης , ο πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής ΠΟΕΔ Πάφου Γιώργος Γεωργιάδης και ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ενώ στη Λευκωσία ο επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης δρ. Ανδρέας Θεοδωρίδης.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα μιλήσουν η διευθύντρια νηπιαγωγείων Άντρη Κωμοδρόμου με θέμα «Πινελιές στο πορτρέτο της συγγραφέως» , η δρ. θρησκειολογίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Αφροδίτη Κουτρουμπέλη και η συγγραφέας εκπαιδευτικός Ελένη Καρβουνάρη με θέμα «Σχεδιασμός και εφαρμογή μαθήματος θρησκευτικής αγωγής μέσω εκπαιδευτικού δράματος».
Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από την ΠΟΕΔ.



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










218