Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Δήμητρας Χριστοδούλου «Παράκτιος Οικισμός»


Παρουσιάζεται την Παρασκευή στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου (Παλαιό Δημαρχείο) στις 7.30 μμ. η τελευταία ποιητική συλλογή με τίτλο «Παράκτιος Οικισμός» της Δήμητρας Χριστοδούλου. Για την ποιήτρια και το έργο της θα μιλήσουν η ποιήτρια και δοκιμιογράφος Ευτυχία–Αλεξάνδρα Λουκίδου και ο καθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Παντελής Βουτουρής. Ποιήματα από τη συλλογή θα διαβάσουν, εκτός από την ίδια τη Δήμητρα Χριστοδούλου, οι κύπριες ποιήτριες Αλεξάνδρα Γαλανού και Στέλλα Βοσκαρίδου.

Η Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε νομικά και φιλολογία και εργάστηκε ως φιλόλογος στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση. Έχει εκδώσει συνολικά δεκατρείς ποιητικές συλλογές. Ποίησή της έχει μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Έχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης («Λιμός» 2008) και το Βραβείο Ποίησης για το 2014 του ηλεκτρονικού περιοδικού Αναγνώστης («Το Ελάχιστο Ψωμί της Συνείδησης»).

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Ερευνητικό Κέντρο Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και οι αθηναϊκές εκδόσεις «Μελάνι».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter239