Παρουσιάστηκε στην Αθήνα η νέα ποιητική συλλογή της Ανδρούλας Τουμάζου


Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 παρουσιάστηκε στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα η ποιητική συλλογή της Ανδρούλας Τουμάζου, «Νήσος εν Καμίνω».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, "η Μορφωτικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στην Αθήνα, Μαρία Παναγίδου, στην προσφώνησή της "επεσήμανε ότι κυρίαρχη θέση στα έργα της Ανδρούλας Τουμάζου έχει ο τόπος, κι αυτός ο τόπος δεν είναι άλλος από την Κύπρο και ιδιαίτερα ο γενέθλιος τόπος της, η Αμμόχωστος, ενώ εξήρε τον ευαίσθητο ποιητικό λόγο της δημιουργού, που διαφαίνεται σε όλες του τις εκφάνσεις στο νέο της βιβλίο".

 "Η ποίηση της Ανδρούλας Τουμάζου δεν είναι παρά μια κραυγή αγωνίας, μια προσπάθεια να ξυπνήσουν και πάλι οι συνειδήσεις, μια επίκληση των ανθρωπίνων αλλά και θείων δυνάμεων, προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η φλόγα για τον αγώνα του ανθρώπου ώστε να εξυψωθεί και να καταξιωθεί ως υπόσταση και ως υποκείμενο" είπε στην εισαγωγή του ο καρδιολόγος δρ Νίκος Ιωάννου, που παρουσίασε το βιβλίο με ευσύνοπτο τρόπο παραπέμποντας σε ποιήματα της συλλογής, τα οποία απάγγειλε ο ηθοποιός Στέφανος Κυριακίδης.

Ποιήματα από την πρώτη ενότητα του βιβλίου με τίτλο" Insula Est" διάβασαν οι φιλόλογοι Γιόλα Μπώκου, Μαρία Ιωάννου και η ποιήτρια.

Η Ανδρούλα Τουμάζου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και σπούδασε στη Φιλοσοφική και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έργα της: Φοίβη, μυθιστόρημα, εκδόσεις Επικαιρότητα, Αθήνα 1998, Του Απρίλη και του Μάη, ποίηση, εκδόσεις Λαβύρινθος, Αθήνα 1999, Κορυθαλία, ποίηση, Αθήνα 2002, Χόσγκελντιν!, μυθιστόρημα, εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική, Αθήνα 2004.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










527