ΠΑΣΚ ΟΛΤΕΚ: Έστω και καθυστερημένα θα γίνουν (ελπίζουμε) οι προαγωγές


Η ΠΑΣΚ ΟΛΤΕΚ, με ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, με την οποία αποπαγοποιουνται οι θέσεις προαγωγών στην εκπαίδευση. «Έστω και στο παρά πέντε, η Επιτροπή Οικονομικών, αποφάσισε την αποπαγοποίηση των προαγωγών και ανοίγει ο δρόμος ώστε τα σχολεία να είναι επαρκώς στελεχωμένα τον Σεπτέμβριο» σημειώνει και συνεχίζει:

«Η απόφαση ήταν μια νίκη των εκπαιδευτικών οργανώσεων που πάλεψαν το θέμα, παραμερίζοντας κάθε εμπόδιο που συναντούσαν. Επισημαίνουμε ότι οι προαγωγές  θα γίνουν ΧΩΡΙΣ προσαυξήσεις γιατί οι οργανώσεις έβαλαν πάνω από τα συντεχνιακά συμφέροντα, το καλό της εκπαίδευσης. Αγνοώντας μεμψιμοιρίες μελών και των μονίμως διαμαρτυρομένων, πήραν τη θαραλλέα απόφαση και κατάφεραν να φτάσουν στο τέρμα.

Το Υπουργείο Παιδείας πείσθηκε σχετικά εύκολα γιατί έχει αντίληψη της πραγματικότητας, το Υπουργείο Οικονομικών πείστηκε με μεγαλύτερη δυσκολία αφού κατάλαβε ότι το κόστος είναι σχεδόν μηδενικό και το Υπουργικό Συμβούλιο πέρασε σχετικά εύκολα την απόφαση. Στη Βουλή ο Δημοκρατικός Συναγερμός έπαιζε παιγνίδια, ενώ το ΔΗΚΟ κρυφτούλι. ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι από την αρχή υποστηριχτές του αιτήματος των εκπαιδευτικών.

Τέσσερεις φορές η επιτροπή Οικονομικών συζήτησε το θέμα και ενώ τα πράγματα ήταν πολύ απλά, κάποιοι τα έμπλεκαν και τα έκαναν να φαίνονται πολύπλοκα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής (και πρόεδρος του ΔΗΚΟ) έσφαζε με το βαμβάκι τους εκπαιδευτικούς και όλο έστελνε το θέμα παραπέρα, με αποτέλεσμα να χαθούν είκοσι πολύτιμες μέρες. Τελικά την τελευταία στιγμή αναγκάστηκε να υποχωρήσει, βλέποντας ότι δεν είχε κανένα επιχείρημα να μην προχωρήσει το θέμα. Όσο για το ΔΗΣΥ προκαλείι ερωτηματικά η στάση του, αφού ουσιαστικά υπέσκαπτε τους υπουργους Οικονομικών και Παιδείας, αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο.

Η ΠΑΣΚ ελπίζει ότι η ΕΕΥ θα προλάβει στις εναπομείνασες σαράντα μέρες να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ώστε τα σχολεία να είναι επαρκώς στελεχωμένα τον Σεπτέμβριο, έστω και όχι τις πρώτες μέρες. Φυσικά δεν απασχολεί κανένα Αβέρωφ και κανένα Παπαδόπουλο, ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχουμε πληθώρα μετακινήσεων εκπαιδευτικών με ότι αυτό συνεπάγεται. Έπαιξαν τα παιγνίδια τους, έκαναν το θέατρο τους και στο τέλος μας ...έκαναν τη χάρη να κάνουν προαγωγές ΧΩΡΙΣ προσαυξήσεις».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










183