Πέντε θέματα συζήτησαν οι γονείς Δημοτικής με τον υπουργό Παιδείας


 Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 15.05.2014 συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στην παρουσία του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Ελπιδοφόρου Νεοκλέους και Υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των Οργανωμένων Γονιών Δημοτικής Εκπαίδευσης, συζήτησαν με τον Υπουργό και τους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας τα εξής θέματα:

1. Θεσμοθέτηση του Ρόλου των Γονιών – Οικονομική Στήριξη μέσω εξ’ ορθολογισμού του υφιστάμενου κονδυλίου, 2. Νέο Σύστημα Αξιολόγησης τόσο των μαθητών, των εκπαιδευτικών,  της σχολικής μονάδας και ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος, 3. Εκσυγχρονισμός του Συστήματος Διορισμού, 4. Μετάβαση από τη Δημοτική στη Μέση Εκπαίδευση. Αν και αναμέναμε ότι η μετάβαση από τη Δημοτική στη Μέση Εκπαίδευση θα γινόταν ομαλότερη μέσα από την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, δυστυχώς είναι κοινή διαπίστωση της πλειοψηφίας των γονιών ότι το χάσμα μεταξύ των δύο βαθμίδων έχει διευρυνθεί, 5. Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση: Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ύλη που διδάσκεται στα σχολεία, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και την αναγκαιότητά της να γίνεται εντός της σχολικής μονάδας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σχολείου και των εκπαιδευτικών, αλλαγή στο γλωσσικό μάθημα, εμπέδωση, λειτουργία και επέκταση του Ενιαίου Ολοήμερου Σχολείου.

Οι εκπρόσωποι της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή για την πραγματοποίηση της συνάντησης. Εκφράστηκε η επιθυμία συνέχισης των επαφών και της συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και Οργανωμένων Γονιών Δημοτικής Εκπαίδευσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










202