Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο καθηγητής του Παντείου Νεοκλής Σαρρής


Ο Νεοκλής Σαρρής γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Αοίδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου Κύρου Αθηναγόρα. Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ).

Ειδικός επί ελληνοτουρκικών θεμάτων, εκτός από πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος, διατέλεσε και καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, τοποθετημένος στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.
Η κηδεία του Νεοκλή Σαρρή θα γίνει από το Πρώτο Νεκροταφείο την Τρίτη στις 3 το απόγευμα.


Το ΕΥΡΩ.ΚΟ. με ανακοίνωσή του εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο του  Νεοκλή Σαρρή, και αναφέρει
"Ο Νεοκλής Σαρρής υπήρξε ένας ξεχωριστός Έλληνας, ένας ακούραστος πατριώτης και ένας πραγματικός φίλος της Κύπρου.
Ο Πρόεδρος, η ηγεσία και τα στελέχη του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ εκφράζουν τη συμπάθεια και τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Η απώλεια του πολιτικού, του επιστήμονα, του Έλληνα Νεοκλή Σαρρή, είναι δυσαναπλήρωτη και από σήμερα το πολιτικό και ακαδημαϊκό δυναμικό του ελληνισμού είναι πιο φτωχό.

Η πορεία του χαρακτηρίστηκε από συνέπεια και αγωνιστικότητα για τις ιδέες και τις αρχές του. Υπήρξε μάχιμος και αυθεντικός ιδεολόγος και η πολυετής και δημιουργική δραστηριότητα του δύσκολα θα αντικατασταθεί.

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης και αγάπης στον άνθρωπο, πολιτικό και επιστήμονα Νεοκλή Σαρρή θα παρευρίσκεται με εκπροσώπους του, στην εξόδιο ακολουθία του στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη".
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


254