ΠΟΕΔ, ΔΟΕ στηρίζουν μαθητές της Αθήνας και Θεσσαλονίκης που έχουν πρόβλημα υποσιτισμού


   Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔ αναφέρεται στην υλοποίηση της δέσμευσης που είχε από καιρό αναλάβει, για παροχή στήριξης σε άπορους μαθητές στην Ελλάδα, στα πλαίσια της οποίας και είχε διεξαχθεί έρανος μεταξύ των μελών της, ο οποίος απέφερε το ποσό των €30.000. Για το σκοπό αυτό, αντιπροσωπεία της Οργάνωσης αποτελούμενη από τους Πρόεδρο και Γ. Γραμματέα της επισκέφτηκαν την Αθήνα και προέβησαν, σε συνεργασία με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, η οποία και αποφάσισε, με την ευκαιρία, τη διάθεση, για τον ίδιο σκοπό, ισόποσου από τις συνδρομές των μελών της, σε διευθετήσεις για κατάλληλη διάθεση του συνολικού ποσού των  €60.000.

Συγκεκριμένα, οι δυο Οργανώσεις προχώρησαν στη συμβολική πράξη της κάλυψης, σε καθημερινή βάση, από σήμερα και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, του κολατσιού όλων των μαθητών συγκεκριμένων σχολείων, που προτάθηκαν από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης.

Τα σχολεία βρίσκονται: στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Μενιδίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πολίχνη και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Επίσης θα ενισχυθούν οικονομικά οι δράσεις, ανάλογου περιεχομένου, που ήδη είναι σε εξέλιξη από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Κερατσινίου, Δυτικής Θεσσαλονίκης και Α΄ Αθήνας.

Στόχος της δράσης αυτής των δύο Ομοσπονδιών  δεν ήταν η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος υποσιτισμού των μαθητών, αλλά η ανάδειξή του και η ευαισθητοποίηση της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Ελλάδας στην κατεύθυνση της θεσμικής επίλυσής του. Με την κάλυψη του συνόλου των μαθητών στα 5 επιλεγμένα σχολεία, δηλαδή σε περίπου 800 μαθητές, σε περιοχές που μαστίζονται από την ανεργία, οι δυο Οργανώσεις  απέδειξαν ότι το οικονομικό κόστος  δεν μπορεί να είναι απαγορευτικό, για την Πολιτεία, ακόμη και την περίοδο των περικοπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση της ΠΟΕΔ προς την κατεύθυνση της παροχής βοήθειας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο του υποσιτισμού εκτείνεται ήδη και στην Κύπρο όπου, σε συνεργασία με τους Οργανωμένους Γονείς και εξετάζονται τρόποι εφαρμογής ανάλογων διευθετήσεων σε σχολεία που έχουν ανάγκη, ενώ Επαρχιακά Γραφεία της Οργάνωσης δραστηριοποιούνται ήδη, σε συνεργασία με άλλους φορείς (Εκκλησία, Σχολικές Εφορείες κ.ά.), προς την ίδια κατεύθυνση.

Η Π.Ο.Ε.Δ. προτρέπει, με την ευκαιρία, τη συντεταγμένη Πολιτεία να βρει λύση και να αντιμετωπίσει συνολικά το δύσκολο αλλά υπαρκτό θέμα της σίτισης των παιδιών που αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα στον τόπο μας. Την καλούν να παρέμβει ουσιαστικά στα παιδιά – μαθητές των περιοχών που έχουν ανάγκη, δείχνοντας, έτσι, το ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










234