ΠΟΦΕΝ: Δε θα δεχτούμε να κλείσει κανένα τμήμα των δημοσίων πανεπιστημίων


Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων  με ανακοίνωση της αναφέρεται στο πολύκροτο θέμα του ου προγράμματος σπουδών δημοσιογραφίας και τονίζει ότι δε θα δεχτεί να κλείσει κανένα τμήμα των δημοσίων πανεπιστημίων.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της: 

«Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια έντονη συζήτηση που εξελίσσεται  στα διάφορα σώματα του Πανεπιστημίου Κύπρου και αφορά την αναστολή εισδοχής νεοεισερχομένων φοιτητών στο πρόγραμμα σπουδών της Δημοσιογραφίας. Μετά την απόφαση του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών καθώς και της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής για αναστολή εισδοχής νεοεισερχόμενων φοιτητών του προγράμματος σπουδών δημοσιογραφίας, η Σύγκλητος συζήτησε το θέμα.

Μετά από τη συζήτηση του θέματος, η Σύγκλητος, πλειοψηφικά αποφάσισε ότι δε τίθεται θέμα αναστολής εισδοχής νεοεισερχόμενων φοιτητών στο εν λόγω πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Παρά τη θετική κατάληξη του θέματος, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι μερίδα ακαδημαϊκών, είτε απείχε είτε ψήφισε υπέρ της πρότασης αυτής. Ταυτόχρονα η Σύγκλητος αποφάσισε όπως το θέμα συζητηθεί ξανά σε ένα χρόνο την ίδια περίοδο για εξέταση πιθανής αναστολής νεοεισερχόμενων φοιτητών του προγράμματος σπουδών της Δημοσιογραφίας.

Παρά τη θετική εξέλιξη, ως ΠΟΦΕΝ οφείλουμε να παρακολουθήσουμε τα όσα διαδραματίζονται. Δε θα δεχτούμε να κλείσει κανένα τμήμα των δημοσίων πανεπιστημίων. Αντίθετα θα υπερασπιστούμε τη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για επέκτασή της».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










147