Πολύμνια Δανιήλ: Με 20άρι ακολουθεί Νομική, στα αχνάρια της μητέρας της


Ανάμεσα σε Πανεπιστήμιο Κύπρου και θέσης σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας βρίσκεται η Πολύμνια Δανιήλ του Νικόλαου και της Γιωργούλας, η οποία αρίστευσε στις παγκύπριες εξετάσεις και με βαθμό 20 εξασφάλισε θέση στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μιλώντας στο Paideia–Νews μας ανέφερε ότι θα κρατήσει τη θέση στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, αλλά θα αναμένει και τα αποτελέσματα στην Ελλάδα και θα αποφασίσει αργότερα.

Βέβαια με το άριστα που εξασφάλισε έχει εξασφαλισμένη θέση και στην Ελλάδα η Πολύμνια, αλλά όπως μας είπε, θέλει να έχει επίσημα πια όλα τα δεδομένα ενώπιόν της και στη συνέχεια θα αποφασίσει.

«Θα καταχωρήσω τη θέση που πήρα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα κάνω αίτηση για θέση και στην Ελλάδα και θα αποφασίσω αργότερα», μας είπε πανευτυχής η Πολύμνια.

Όπως μας είπε, δεν έχει αποφασίσει σίγουρα ότι θα μεταβεί στην Ελλάδα. «Θα δω ανάλογα, πρόσθεσε. Ήθελα Κύπρο ή Ελλάδα. Έτσι, θα αποφασίσω όταν θα έχω και τα αποτελέσματα στην Ελλάδα», σημείωσε.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Ιωάννη Λεμεσού με βαθμό σχεδόν 20. Δηλαδή είχε στο απολυτήριο της βαθμό 19, 9/10! Έχασε κάτι στα Αρχαία Ελληνικά, όπως μας είπε, αλλά… πήρε το αίμα της πίσω στις Παγκύπριες πετυχαίνοντας το απόλυτο με βαθμό 20!

Η οικογένεια έπαιξε κάποιο ρόλο στην επιτυχία αυτή και στην κατεύθυνση που ακολούθησε (Νομική) η Πολύμνια καθώς μπορεί να μην έχει γονιό εκπαιδευτικό, αλλά η μητέρα της είναι δικηγόρος και γι αυτό άλλωστε, όπως μας είπε επέλεξε τη Νομική. «Ότι χρειαζόμουν ρωτούσα τη μητέρα μου», ανέφερε προσθέτοντας ότι η επιλογή της ήταν ενδιαφέρουσα. Εξάλλου, η αδελφή της είναι φιλόλογος, οπότε είχε κι από αυτή βοήθεια.

Συνήθως οι μαθητές καταφεύγουν στα φροντιστήρια για να ανταπεξέλθουν. Η Πολύμνια παρακολούθησε μόνο Νέα Ελληνικά. Κι αυτό γιατί όπως μας είπε «δεν ήξερα ποιους καθηγητές θα είχα στην τελευταία τάξη. Στάθηκα  τυχερή τελικά που είχα τους συγκεκριμένους καθηγητές στην τελευταία χρονιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολύμνια ήταν πρωτεύσασα μαθήτρια στην Α΄ και Β΄ Λυκείου, ενώ φέτος ήταν η σημαιοφόρος του Σχολείου της.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










512