Πραγματικά είστε αδιόρθωτη κυρία Πρύτανης!


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ*

Οι μάσκες έπεσαν!! Primus sine paribus (πρώτος δίχως ίσον) η κυρία Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ πορεύεται αταλάντευτα κατά κοινή ομολογία στο διοικητικό κατήφορο μετά την απόπειρά της να παραπλανήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκαλώντας αισθήματα λύπης, οργής, απογοήτευσης και αγανάκτησης στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η Πρύτανης σε δηλώσεις της στο Radio Capital, δυο μόλις μέρες μετά τη συνεδρία της Συγκλήτου επιχείρησε να παραπληροφορήσει για ακόμη μια φορά δηλώνοντας ανερυθρίαστα  ότι «Η Σύγκλητος έκρινε ότι υπό τις περιστάσεις [η Πρύτανης] ενήργησε σωστά» (βλ. συναπτόμενο φωνητικό αρχείο – 05:00). Με την πιο πάνω δήλωσή της, η Πρύτανης αναίρεσε την (πασιδήλως ελλιπή) απολογία της μόλις δυο μέρες μετά τη συνεδρία της Συγκλήτου και επιβεβαίωσε τη θέση της ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ ότι η στάση και η συμπεριφορά της σε σχέση με το θέμα κυριαρχείται από τακτικισμούς έχοντας ως απώτερο στόχο να εξυπηρετήσει τη δική της προσωπική ατζέντα. Είναι δυστυχώς πάγια τακτική της Πρυτάνεως να παραπληροφορεί και να λαμβάνει παράτυπες ή/και αυθαίρετες αποφάσεις.

Η Πρύτανης δήλωσε ότι η απολογία διέρρευσε στον τύπο με «υποχθόνιο τρόπο» και ότι η ίδια ήταν θύμα σκοπιμοτήτων και ότι η ίδια «ξέρει πολύ καλά ποιοι είναι» (05:35). Ο αντιπερισπασμός στο απόλυτο μεγαλείο του. Ο θύτης να εξισώνεται σε μια κρίση «μεγαλείου» ως θύμα.

Δυστυχώς, ως αποδεικνύεται και από τα πρακτικά της τελευταίας Συγκλήτου η Πρύτανης προσπαθεί να αποφύγει επιμελώς την απολογία για το ατυχέστατο ολίσθημα που έχει υποπέσει. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «Η Πρύτανης ανέλαβε την ευθύνη και απολογήθηκε στη Σύγκλητο διότι στην επιστολή της, πέραν των πιο πάνω, εξέφρασε και προσωπικές απόψεις για υφιστάμενα μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, αναγνωρίζοντας ότι λόγω της πίεσης χρόνου ενδεχομένως να μην έγιναν οι πιο δόκιμοι χειρισμοί. Ως εκ τούτου, η Πρύτανης ανέφερε ότι η επιστολή της αποσύρεται, και βεβαίως το κάθε μέλος της Συγκλήτου μπορεί να υποβάλει όποια εισήγηση θέλει».

Η Πρύτανης απολογήθηκε μόνο:

1.   Για ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις για υφιστάμενα μέλη του Συμβουλίου.

Η Πρύτανης δεν απολογήθηκε:  

2.   Για τον πρόδηλο και παράτυπο παραγκωνισμό της Συγκλήτου, ανωτάτου οργάνου διοίκησης του Πανεπιστημίου σε κάθε πολιτισμένη χώρα!

3.   Για την απρέπεια να απευθυνθεί προς τον πρώτο πολίτη της χώρας, διερμηνεύοντας (αλήθεια, με προορατικό χάρισμα) τη θέση της Συγκλήτου, την οποία εκ των υστέρων επιχείρησε να νομιμοποιήσει!!! Οποία επιτυχία!!!  

4.   Για την καταφανή προσβολή των δημοκρατικών διαδικασιών, καθώς εκ των υστέρων καλεί ως άλλη «Καίσαρ» να υποβληθεί όποια εισήγηση επιθυμούν τα μέλη του Σώματος

Επειδή πλέον και η λογική έπαυσε να δοκιμάζεται, παραδίδουμε για ακόμη μια φορά τη διορισμένη πρύτανη στην κρίση της ακαδημαϊκής κοινότητας ειδικότερα, και της κοινωνίας γενικότερα.

Θα ωχριούσε και ο Machiavelli με την επιδεξιότητά της να ανάγει τον εαυτό της από θύτη σε θύμα.

Λίγη ταπείνωση δε βλάπτει.

Έχετε αποτύχει παταγωδώς.

Έχετε να κάνετε με ελεύθερα σκεπτόμενα άτομα κυρία Κεραυνού.

Δεν σας μένει  άλλη επιλογή από του να παραιτηθείτε και να αφήσετε την ακαδημαϊκή κοινότητα να περισώσει όσο κύρος και αξιοπρέπεια έχει απομείνει στο ΤΕΠΑΚ.

Το ΤΕΠΑΚ  θέλει πρύτανη να είναι Primus inter pares (πρώτος μεταξύ ίσων) και όχιPrimus sine paribus (πρώτος δίχως ίσον)!

Συναδελφικά

*Πρόεδρος Συντεχνίας Ακαδημαϊκού Προσωπικού ΤΕΠΑΚ

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


103