Πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, εκπαιδευτική ημερίδα: «Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης»


Η Παγκύπρια Σχολή Γονέων, σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης».

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα τελετών της ΠΟΕΔ και σε αυτήν είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν πέραν των 300 γονέων και εκπαιδευτικών. Σκοπός της Ημερίδας ήταν να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει γονείς,  εκπαιδευτικούς, ειδικούς, αλλά και το γενικότερο σύνολο των πολιτών, αναφορικά με το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, πετυχαίνοντας την ενδυνάμωση της στρατηγικής της πρόληψης και της προστασίας των παιδιών, από τον σωματικό και τον ψυχικό τραυματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις πιο κάτω τοποθετήσεις / ομιλίες των εισηγητών της Ημερίδας:

«Καμπάνια ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ για τον Τερματισμό της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης»

Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα

«Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Βία και Θυματοποίηση»

Δρ Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, Διευθυντής Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, Πρόεδρος της Επιτροπής Λανζαρότε του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Το Φαινόμενο της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης στην Κύπρο»

Παναγιώτα Χατζηττοφή, Σχολική / Εκπαιδευτική Ψυχολόγος,  Λειτουργός Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου

Η Ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Δρα Κώστα Καδή, και σε αυτή απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, κ. Λοΐζος Γιάσουμας, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μορφάκης Σολομωνίδης και, εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, η Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης και Συντονίστρια της Επιτροπής Πρόληψης και Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα. Ελένη Χαραλάμπους-Σίππη.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

290