Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Αλυσίδα Αγάπης» από το Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς


Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και την προώθηση της ισότητας και του σεβασμού, το Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς πραγματοποίησε εκδήλωση την Πέμπτη με τίτλο «Αλυσίδα Αγάπης» στην οποία παρευρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.
«Με την σημερινή τελετή ολοκληρώνεται το Β’ Μέρος του Μαθητικού Συνεδρίου και των βιωματικών εργαστηρίων, με τίτλο: «Σε Νιώθω», που πραγματοποίησε με επιτυχία το Σχολείο τον περασμένο Απρίλη», ανέφερε ο κ. Καδής σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Η πρωτοβουλία αυτή, πρόσθεσε, «σχετίζεται με τον 2ου υπό έμφαση στόχο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, με θέμα: την ευαισθητοποίηση των μαθητών κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και την προώθηση της ισότητας και του σεβασμού, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της ρητορικής του μίσους, που έχει εγκαινιάσει εδώ και καιρό το Συμβούλιο της Ευρώπης».
Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας «οι σχολικές μας μονάδες καλούνται να εφαρμόσουν μια στοχευµένη πολιτική, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού, εκφοβισμού και διακρίσεων».
«Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, και στην αξία της δημοκρατίας και της ισότητας προάγονται μέσα από μια ατέρμονη εκπαιδευτική διαδικασία, στην οποία ο ρόλος του σχολείου, ως φορέα αγωγής και εκπαίδευσης, είναι καθοριστικός».
Ο κ. Καδής ανέφερε ότι «η σημερινή όμορφη εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη του Διευθυντή του Σχολείου Μάριου Αντωνιάδη, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα, πρόωρα και αναπάντεχα, στα 58 του χρόνια».
Εξήρε το έργο του κ. Αντωνιάδη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του υπηρετούσε με αφοσίωση την εκπαίδευση του τόπου μας και διεκπεραίωνε στο ακέραιο τα καθήκοντά του».

(ΚΥΠΕ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










115