Πρόγραμμα ERASMUS + Α’ Τεχνικής Λευκωσίας και Τεχνικής Άγιου Λαζάρου Λάρνακας στη Θεσσαλονίκη


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε κοινό πρόγραμμα ERASMUS +, της Α’ Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας και της Τεχνικής Σχολής Άγιου Λαζάρου, στη Θεσσαλονίκη, διάρκειας δύο εβδομάδων. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν παιδιά, Θεωρητικής και Πρακτικής Κατεύθυνσης, από τους κλάδους Αρχιτεκτονικής – Πολιτικής Μηχανικής και Μηχανικής Αυτοκινήτων. Εμπειρία ζωής για τα παιδιά, αλλά και για τους καθηγητές...

Μεταξύ άλλων τα παιδιά επισκέφτηκαν τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Λευκό Πύργο και το Επταπύργιο (Κάστρα της Θεσσαλονίκης). Πραγματοποίησαν επίσης εκδρομή στους καταρράκτες της Έδεσσας και τον Άγιο Νικόλαο της Βέροιας

Οι μαθητές επισκέφθηκαν και το Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τον κλάδο Πολιτικής Μηχανικής, όπου έγινε ενημέρωση από την Επίκουρο Καθηγήτρια κ. Αντιγόνη Ζαφειράκου και τον καθηγητή Τεχνικών Σχεδιάσεων κ. Μπαγιούκ Σαμίρ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης επισκέφθηκε τους μαθητές και ο Κύπριος καθηγητής του τμήματος κ. Νίκος Θεοδοσίου, ο οποίος παρουσίασε και ένα εντυπωσιακό πειραματικό μηχανισμό του τμήματος του, ο οποίος συνδύαζε τοπογραφία, υδραυλικά και όμβρια ύδατα. Υποσχέθηκε μάλιστα να βοηθήσει στην κατασκευή του εν λόγω μηχανισμού και σε κάποιο από τα δύο σχολεία.

Μετά από ειδική άδεια που εξασφαλίστηκε, οι μαθητές επισκέφθηκαν σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκαν, τόσο για το έργο, όσο και για τις αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Όλα αυτά μαζί με καθημερινή πρωινή πρακτική εξάσκηση σε εργοτάξια και γραφεία. Οι μαθητές μας διέπρεψαν και εκεί, αφού όπως ενημέρωσαν τον οργανωτή του προγράμματος οι εργοδότες / εκπαιδευτές τα παιδιά επέδειξαν εντυπωσιακό ζήλο και πέρασαν με άριστα τα τελικά τεστ.

Να σημειώσουμε ότι μαζί με τα δύο σχολεία από την Κύπρο, ο οργανισμός υποδοχής φιλοξενούσε και μια Τεχνική Σχολή από τη Σερβία, από τον κλάδο δέρματος (σχεδίαση ρούχων, τσαντών και παπουτσιών). Τα παιδιά δημιούργησαν αρκετές φιλίες μεταξύ τους και στο αποχαιρετιστήριο πάρτι διασκέδασαν με τη ψυχή τους και χόρεψαν όλοι μαζί από συρτάκι , μέχρι χασαποσέρβικο.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους και ένα ευχαριστώ στους συνοδούς καθηγητές και των δύο σχολείων. Και φυσικά στον Οργανισμό ΥΠΟΔΟΜΗ για την εξαιρετική οργάνωση και εκτέλεση του προγράμματος. Περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο πρόγραμμα...

Φωτογραφία: Η κ. Αντιγόνη Ζαφειράτου Καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής - Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους μαθητές. Στη μικρή φωτογραφία ο Κύπριος καθηγητής του τμήματος Νίκος Θεοδοσίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










151