Προγράμματα επιμόρφωσης σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και για Ανήλικους Αιτητές Διεθνούς Προστασίας


Και στα δυο προγράμματα θα απορροφηθεί αριθμός αδιόριστων εκπαιδευτικων

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρία, την επιμόρφωση εκπαιδευτικών συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Όπως πληροφορούμαστε, μεταξύ αυτών είναι ο κλάδος των Αγγλικών και των Οικονομικών.

Από αυτή την απόφαση θα προκύψουν και νέοι διορισμοί, οι οποίοι θα αμβλύνουν το πρόβλημα των αδιορίστων σε κάποιους κλάδους που ίσως προκύψει λόγω του νέου Ωρολογίου στη Μέση .

Το πρόγραμμα θα αναλάβει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και θα αφορά την επιμόρφωση αριθμού εκπαιδευτικών και όχι το σύνολο του κάθε κλάδου.       

Σε μια άλλη εξέλιξη το Υπουργικό ενέκρινε  το «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Ασυνόδευτους Ανήλικους / Αιτητές Διεθνούς Προστασίας» από το οποίο, κυρίως θα ωφεληθούν με νέους διορισμούς οι φιλόλογοι και οι εκπαιδευτικοί των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών αφού δίνεται βαρύτητα στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και των υπολογιστών.

Το πρόγραμμα που λειτούργησε και περσινή σχολική χρονιά  θα συνεχιστεί και φέτος  σε τρία σχολεία, στο Λύκειο Κύκκου Α΄, στην Α΄ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας και στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










265